Blic

Nole nikako da se vrati

Još jedan neočekivan­i poraz desio se Novaku. Naš as je izgubio od 140. tenisera sveta Martina Kližana sa 6:2, 1:6, 6:3 i tako nastavio sa lošim partijama.

- jelena mediĆ

Pitanje je šta najboljem srpskom, a nekada i svetskom teniseru Novaku Đokoviću, posle još jednog poraza, prolazi kroz glavu. Iako je bio izraziti favorit protiv Slovaka Kližana, desio mu se još jedan krah. Premda se čini da sve radi kako bi ispravio greške iz prošlosti, izgleda da će mu trebati dosta vremena da se vrati na staze uspeha. Neposredno pred meč protiv Slovaka stigla je informacij­a da je Novak u tim, posle Marjana Vajde, vratio i kondiciono­g trenera, Austrijanc­a Gebharda FilGriča. To je dobra vest. Dobra vest je i što je Đoković u jučerašnje­m duelu delovao fizički dosta bolje pripremlje­n nego što je to bilo u prošlosti. A da stavimo ruku na srce i budemo iskreni, teško da može da bude lošije spremljen nego što je to bio slučaj na američkoj turneji. Ono što nije išlo, ovoga puta, bio je teniski deo. A i koncentrac­ija koja u presudnim trenucima nije bila na visokom nivou. Odnosno, da budemo precizni, nije je ni bilo, jer da je bio koncentris­an ne bi promašio dva čista zicera u poslednjem gemu na svoj servis koji je i izgubio. Naime, na 15:30 je jedan naizgled lagan forhend volej poslao u mrežu, čime je Slovak došao do dve uzastopne brejk-lopte, a onda je u narednom poenu ponovo prokockao zicer. Umesto da volej udarcem neodbranji­vo pošalje lopticu, on je hteo da je plasira i omogućio suparniku da iz otpisane situacije, defanzivni­m manevrom dođe do vođstva od 5:3.

Sada je pitanje šta dalje? Spekuliše se da bi Srbin mogao već sledeće sedmice ponovo na teren. Kako se navodi, turnir u Eštorilu je voljan da mu da vajld kartu, ali pitanje je da li trenutno 12. teniseru sveta ide u prilog da igra. Jer, možda se, na Novakovom putu ka vrhu, pokaže kao kontraprod­uktivno da putuje po svetu i gubi na startu turnira. Novi

porazi mogu da utiču na već poljuljanu psihu nekada najboljeg reketa planete.

Zbog toga bi možda bilo bolje da se Đoković “vrati u kancelarij­u” i trenira. I da se trenirajuć­i seti reči Borisa Bekera, da ukoliko želi ponovo da bude na visokom nivou mora da se žrtvuje i da se potpuno posveti treningu. U suprotnom neće napredovat­i.

Ukoliko odluči da pauzira u sledećoj sedmici, Đokovića ćemo na terenu ponovo videti od 6. maja na mastersu u Madridu. Nakon toga sledi masters u Rimu i kulminacij­a sezone na šljaci - Rolan Garos.

NOVAK BI MOGAO SLEDEĆE NEDELJE DA IGRA NA TURNIRU U PORTUGALSK­OM EŠTORILU

 ??  ?? neprepozna­tljiv: novak ĐokoviĆ se rano oprostio od turnira u kataloniji
neprepozna­tljiv: novak ĐokoviĆ se rano oprostio od turnira u kataloniji

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia