Blic

Cepaju mrežice, pišu istoriju

-

Zvezda se nije obrukala u Čačku. Nije sramota izgubiti od Borca. O nedostojni­ma crveno-belog dresa beogradske ekipe, o odnosu prema grbu, navijačima... drugom prilikom. Borac je pobednik, njemu pripada slava.

Mlađi da znaju, stariji neka pamte, a svi nikada da ne zaboravimo: Čačak je bio centar jugosloven­ske, sada je to srpske košarke. Sila! Snaga! Tako je bilo i tako će ostati.

I nije to samo zbog pobede Borca nad Zvezdom u trećem kolu Superlige (70:63), već više zbog dupke pune hale kraj Morave i onih 3.000 vatrenih navijača koji su bodrili svoj klub. Lepa slika iz Čačka, za ponos legendi ovog grada: Dragana Kićanovića, Željka Obradovića, Radmila Mišovića i mnogih, mnogih drugih asova.

A sve je tako jednostavn­o u Čačku, košarka je u ovom gradu sve, broj jedan, za nju se živi, ona se voli. Borac je ljubimac, mažen i pažen klub, dika grada na Moravi.

Bilo je milina videti šampionski ples na sredini terena igrača Borca, pobednički krug kroz halu, otpozdravl­janje navijačima, suze, osmehe, ovacije sa punih tribina... To je Borac, to je Čačak, to je bastion košarke.

I sve dok nas sa svodova dvorane gledaju sa slika Kića, Žoc i Radmilo, mrežice će se kraj Morave cepati, a istorija pisati!

#

Mladi da znaju, stariji da pamte, a svi da ne zaboravimo: Čačak je bio i ostaće centar naše košarke

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia