Blic

Zazidali ulazna vrata stana da ih izvršitelj ne iseli

Osmi pokušaj iseljenja Beograđank­e Mirjane R. (40) iz njenog stana u naselju Mirijevo nije uspeo pošto izvršioci i policija nisu mogli da pronađu stan. Ili barem njegov ulaz, pošto ga je Mirjana zazidala.

- Miroslava brkiĆ

prisutna bila i policija

Izvršitelj je u pratnji policije oko 11 časova ušao u zgradu, ali je mesto gde su bila ulazna vrata Mirjaninog stana potpuno zabetonira­no, ceo zid izgletovan i okrečen, osmi pokušaj tako da uopšte ne može ni da se nasluti da se iza novog zida nalazi stan.

Mirjana R. ispričala je “Blicu” telefonom iz zazidanog stana, pošto je iseljenje otkazano, da su ona i suprug u očaju noć pred dolazak izvršitelj­a odlučili da zabetonira­ju vrata.

- Zazidali smo se, ovo je naš poslednji pokušaj da sačuvam ono što je naše. Doveli su nas do ivice. Ostaćemo ovde zatvoreni još neko vreme, iz bezbednosn­ih razloga. Sutra ili prekosutra će doći prijatelji da nas oslobode - poručila je reporterim­a “Blica” iz stana Mirjana R.

Kako dodaje, došla je do ivice jer ova agonija traje već četiri godine.

- Neću odustati od ove borbe. Ako bude trebalo, opet ću se penjati na terasu - dodala je Mirjana R.

Podsetimo, prilikom poslednjeg pokušaja iseljenja, u januaru ove godine, Mirjana R. se popela na terasu držeći nož u ruci i preteći samoubistv­om. Ipak, posle nekoliko sati pregovora, nadležni su odustali od izbacivanj­a iz stana.

Ona se, kako saznajemo, i ranije pokazala kao veoma kreativna kada su ovakvi protesti u pitanju pošto je jednom iseljenje odloženo jer se u blizini nalazilo nekoliko opasnih pasa, drugi put je pretila plinskom bocom...

Iz tih razloga juče je na terenu pored policije bila i ekipa “Veterine Beograd”.

Problem sa stanom Mirjane R. nastao je zbog prevare, budući da su investitor­i stan prodali nekoliko puta, pa se ljudi koji su ga kupili spore oko vlasništva.

- Agonija traje od 2012. godine iako imam sve papire, kupoprodaj­ni ugovor, a i u katastru sam upisana kao vlasnica - rekla je Mirjana.

Međutim, i druga žena koja polaže pravo na stan tvrdi da on njoj pripada.

- Kupila sam taj stan 2004. godine, a uselila se u njega 2007. i živela sam tu godinu dana. Nakon toga, 2008. godine smo svi izbačeni iz stanova iz cele zgrade, bez mogućnosti ulaska. Tužili smo investitor­a i dobili pravosnažn­u presudu Višeg suda, a potom ju je potvrdio i Apelacioni sud. Krenuli smo u proces izvršenja 2014. godine i od tada počinje borba nas 12 porodica koje smo u ovoj zgradi kupili stan - ispričala je Olivera P., druga strana u sporu.

Zbog najavljeno­g iseljenja porodice Mirjane R., juče se ispred zgrade pojavilo i pedesetak komšija i aktivista Združene akcije “Krov nad glavom”, koji su došli da pruže podršku porodici Mirjane R. kako ne bi bila iseljena.

ŽENA KOJA ŽIVI U STANU DO SADA JE PRETILA PLINSKOM BOCOM, OPASNIM PSIMA, SKOKOM SA TERASE...

 ??  ?? nije uspeo ni iseljenja
nije uspeo ni iseljenja
 ??  ?? komšije su pokušale da spreČe iseljenje, pa je
komšije su pokušale da spreČe iseljenje, pa je

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia