Blic

BIĆEMO PRAVI PROTIV INDIJE

Pokušao sam da se oporavim, da treniram, ali jednostavn­o ne ide, i neću videti Pariz. Nadam se da ću biti spreman za Vimbldon i sezonu na travi, kaže srpski teniser za “Blic”.

- Jelena mediĆ

Maler za malerom. Samo dan pošto je Nenad Zimonjić objavio da neće igrati na Rolan Garosu zbog povrede, naglas je istu rečenicu ponovio i Filip Krajinović. - Neću moći da igram u Parizu. Plantarna fascija na peti još uvek nije zarasla, boli me čak i dok hodam. Čekao sam do poslednjeg trenutka, nadao se da će biti bolje, ali nisam uspeo da se oporavim. Bol je ponovo bio jači od želje - rekao je drugi reket Srbije za “Blic”.

Krajinović nije trenirao punih sedam nedelja. Praktično, od turnira u Monte Karlu, sa kojeg se povukao zbog povrede.

- Kako sada stvari stoje, ni naredne dve sedmice neću trenirati. Ne smem da budem nestrpljiv, već da pokušam da savladam želju i na teren ću izaći tek kada budem potpuno spreman.

Taman kada mu forma krene uzlaznom putanjom, Krajinović se povredi. Zdravstven­ih problema Dejvis kup reprezenta­cija Srbije igraće protiv Indije u Kraljevu od 14. do 16. septembra meč za ostanak u Svetskoj grupi. - Mislim da je Kraljevo pravi izbor. Odličan izbor! Imamo jako pozitivna iskustva iz prošlosti. Tamo smo pobedili Hrvatsku, publika je bila fenomenaln­a. Radujem se što se vraćamo u grad na Ibru, nadam se da ćemo biti u najjačem sastavu i da ćemo se radovati protiv Indijaca - istakao je Filip Krajinović. Filip ima još iz juniorskih dana. Operacije oba ramena sa samo 18 godina kao da su naslutile sa kakvim će se problemima susretati u karijeri.

- Jako mi je teško. Pre svega psihološki da izdržim sve ovo. Taman sam se nadao da ću na šljaci, koja je moja omiljena podloga i na kojoj ove sezone nisam branio nijedan poen, moći da napravim dobre rezultate, desio mi se novi peh. Moram da ostanem psihološki jak, ne smem da se predam i da iz svega ovoga izađem još jači. Optimizam gradi na...

- Pre svega na činjenici što će teniseri kada ja budem počeo ponovo da igram, biti umorni od putovanja. Biće već na sredini sezone, pa ću svežinu pokušati da iskoristim kao plus.

Posle Australija­n opena preskočiće i Rolan Garos, drugi grend slem u sezoni. Filip se, ipak, nada da će se pojaviti na trećem - Vimbldonu.

- Boriću se za Vimbldon. Neću da odustanem. Znam da mogu mnogo, obožavam tenis, volim da se takmičim. Jedva čekam ponovo da počnem da putujem i da igram mečeve protiv najboljih na svetu. Mogu još dosta toga da pružim belom sportu - zaključio je Filip Krajinović.

MORAM DA OSTANEM SNAŽAN I NE SMEM DA SE PREDAM. VERUJEM DA ĆU USKORO POČETI DA TRENIRAM

 ??  ?? filip krajinoviĆ nije uspeo da se oporavi od povrede pete i, posle australija­n opena, propustiĆe i rolan garos
filip krajinoviĆ nije uspeo da se oporavi od povrede pete i, posle australija­n opena, propustiĆe i rolan garos

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia