Blic

Svi smo mi selektori

- VELJKO IVANOVIĆ, novinar

“Srbija ima sedam miliona selektora”, reče Mladen Krstajić, kormilar našeg državnog tima, pri objavljiva­nju spiska igrača na koje računa za Svetsko prvenstvo u Rusiji. Mudro zbori naš selektor. Dobro je imati sukob mišljenja, zapravo zdravo je. I konstrukti­vno. Ali, zna se čija je poslednja - Krstajić je rekao svoje i sada je vreme da se stavi rajsferšlu­s na usta. I da se izvršni prenamena. Bilo bi pametno da ostatak od višemilion­skog selektorsk­og kora pređe u navijače.

Sada je važno sa svi budemo na istom zadatku. Nemojte ljudi da se brukamo, kao što smo činili pred svako veliko takmičenje na koje smo u ovom veku otišli. A, bilo ih je - malo. Dajte da, makar i iz inata, pokažemo svoje drugo lice.

#

Realnost, to je ono što nam uvek fali. I svi to dobro znamo. Nismo odavno evropski Brazilci

Nemojte da ispraćamo „orlove” kao da idu na streljanje. Realnost, to je ono što nam uvek fali. I svi to dobro znamo. Nismo odavno evropski Brazilci, ponašajmo se u tom duhu. Momci su samim plasmanom na najveću svetsku smotru fudbala uradili veliku stvar. Mi smo samo mala država, koja ne može da parira svetskim silama. Pa ipak, našli smo se u svetskom kremu.

Ja sam, kao novinar, recimo, presrećan što će samo pisati da smo igrali na Mundijalu. Što smo u albumu sa sličicama. A to nije uspela Italija. Ni Holandija, Čile... Sa Balkana samo prođosmo Hrvati i mi. Budimo realni i - pošteni.

Velike stvari uglavnom se rađaju iz malih. Ako bacimo neki čelični teret reprezenta­tivcima na leđa, neće svakako biti dobro. U suprotnom, možda se i nešto lepo desi. Razmišljaj­mo pozitivno.

Budimo orlovi, a ne lešinari.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia