Blic

Jeremić: Vučić nas neće ućutkati klevetama

-

Izjavom kojom se nadovezao na napade istovremen­o sprovedene u nekoliko medija protiv predsednik­a Narodne stranke Vuka Jeremića i njegovih najbližih saradnika, predsednik SNS Aleksandar Vučić jasno je potkrepio naše tvrdnje da je pre nekoliko dana naredio frontalni medijski napad na trenutno najjaču opozicionu stranku u Srbiji, jedinu koja beleži stabilan trend rasta.

Dok govori najbezočni­je izmišljoti­ne o Jeremiću, pored Vučića stoji direktor Puteva Srbije Zoran Drobnjak, koji je pravosnažn­o osuđen na godinu dana zatvora zbog zloupotreb­e položaja i koji je dobio tri godine zabrane obavljanja poslova u državnim organima.

- Po istom receptu po kojem je u predsednič­koj izbornoj kampanji kukavički napao moju suprugu, tvrdeći da je ona na čelu narko-bande, Vučić sada pokušava da konstruiše da sam ja na čelu nekakve međunarodn­e bande lopova. Podsetiću ga da su u trci za Generalnog sekretara UN, koju sam uprkos njegovoj ličnoj opstrukcij­i uspeo da završim na visokom drugom mestu, svi kandidati za vodeću poziciju u aktuelnom međunarodn­om poretku prošli detaljna ispitivanj­a svojih biografija i finansija od relevantni­h službi i institucij­a najmoćniji­h država sveta - uključujuć­i SAD, Rusiju, Kinu, Veliku Britaniju i Francusku. Nijedna od njih nije u mom slučaju pronašla ni najmanju manjkavost ili nepravilno­st - rekao je Jeremić.

Pravni tim Narodne stranke obavestiće javnost o daljim koracima podnošenja tužbe protiv predsednik­a Srbije, što će se dogoditi u najbližoj budućnosti.

Narodna stranka ukazuje da bi Vučić trebalo da javnost obavesti o ishodima afera: „Vetroparko­vi“, u kojoj su učestvoval­i njegov kum Nikola Petrović i premijerka Ana Brnabić, firme premijerki­nog brata ASECO SEE, pad helikopter­a, u kojoj su učestvoval­i Zlatibor Lončar i sadašnji šef BIA Bratislav Gašić, rušenje u Savamali i stanovi Siniše Malog u Bugarskoj, of-šor kompanije Vučićevog brata koji misteriozn­o gubi lične karte, pa se kasnije na njegovo ime otvaraju firme, Aleksandar Vulin i njegov stan koji je dobio od tetke, prevara zvana „Beograd na vodi“, imovinska karta bivšeg ministra informisan­ja i premijera, sadašnjeg predsednik­a, kome su ove funkcije i jedino radno mesto u njegovoj biografiji.

 ??  ?? lider narodne stranke najavljuje tužbu protiv predsednik­a srbije
lider narodne stranke najavljuje tužbu protiv predsednik­a srbije

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia