Blic

PORODICA UBIJENE MEDICINSKE SESTRE OGORČENA ZBOG ODUGOVLAČE­NJA PROCESA Suprug: Dve godine gledam ubicu u sudu i ne mogu više

- M. Č.

Porodica Ljubinke Popović, medicinske sestre iz Šapca koju je Vukašin Vilotić 12. januara 2016. godine za vreme pauze hladnokrvn­o ubio na radnom mestu u šabačkom Domu zdravlja, zabrinuta je za ishod ponovljeno­g suđenja ubici koje se vodi u šabačkom Višem sudu.

Apelacioni sud u Novom Sadu početkom godine ukinuo je presudu Višeg suda u Šapcu kojom je Vukašin Vilotić (42) iz Bojića kod Šapca osuđen na 30 godina zatvora.

Pretres zakazan za juče je odložen, jer veštaci Specijalne zatvorsnke bolnice u Beogradu nisu došli na saslušanje.

- Čiji je to propust?! Navodno, nije im poslato na ime, već na bolnicu. To može da bude slučajnost, ali je u ovom slučaju previše slučajnost­i. Njihov advokat je tražio da se izuzme sudija. To se sve događalo na jednom od prethodnih ročišta, da bi se samo pojavio novi sudija. Tada su nam rekli da je ta

sudija premeštena u drugi grad. Ja mogu da razumeme da se to događa, ali sve nam to uliva sumnju i pojačava strah i neizvesnos­t. Evo, dve godine su prošle, a slučaj je na početku,

umesto da bude okončan - priča Jelena Davinić, ćerka ubijene medicinske setre.

Pravo razočerenj­e doživeli su u novembru prošle godine kada je Vilotić osuđen na 30 godina zatvora, iako je za ovo krivično delo zaprećena maksimalna zatvorska kazna do 40 godina. Onda je usledila odluka Apelaciono­g suda da usvoji žalbu branioca i slučaj vrati na ponovno suđenje u šabački Viši sud jer, kako je navedeno, sud nije dovoljno razjasnio činjenično stanje oko uračunljiv­osti počinioca ubistva. Zatraženo je dopunsko veštačenje koje je ranije sprovedeno u zatvorskoj bolnici.

- Ovo je čist slučaj. Oni nas samo izluđuju. To više ne može da se izdrži. Ove dve godine za nas su strašne. Noć pred suđenje nisam spavao jer znam da treba da se sretnem sa ubicom moje Ljube. Onda dođem ovde, vidim ga i to me potrese, posle ne mogu danima da dođem sebi. Što je najgore, to traje” - očajan je Vidoje, suprug pokojne Ljubinke.

Vukašin Vilotić je vreme pauze u sobu u kojoj se nalazila medicinska sestra Ljubinka Popović, izvadio kuhinjski nož i hladnokrvn­o joj prerezao vrat, oprao nož i vratio se u čekaonicu.

 ??  ?? borila se do poslednje sekunde za svoj život: ljubinka popoviĆ
borila se do poslednje sekunde za svoj život: ljubinka popoviĆ

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia