Blic

Upucao policajca, pa tri meseca kasnije tukao druga

- G. P.

I. S. (30), koga je početkom marta u samoodbran­i tokom pljačke upucao policajac N. V. (45), i koji je imao nezapamćen­u sreću jer se metak zaglavio u grudnoj kosti i tako je ostao gotovo nepovređen, ponovo je lišen slobode jer je pretukao i opljačkao svog poznanika M. A. (38).

I. S. je, navodno, napao M. A. na ulici. Prebio ga je i oteo mu oko četiri hiljade dinara, nakon čega je pobegao sa lica mesta. Ubrzo je, međutim, uhapšen, posle čega mu je podneta prijava zbog razbojništ­va I određen pritvor do 48 sati.

Podsetimo, I. S. je zatečen u krađi u Šumskoj upravi u Boru. Dok ga je policajac jurio, pokušao je da ga biber-sprejom onesposobi. Tada mu je policajac pucao u grudi, ali je I. S. spasla neverovatn­a sreća te su ga milimetri ostavili u životu.

I. S. je nedavno pušten iz zatvora, gde je odslužio kaznu od tri godine zbog ubistva iz nehata. U krivičnoj evidenciji pored ubistva ima i teške krađe, proizvodnj­u i stavljanje u promet opojnih droga, ugrožavanj­e sigurnosti...

Početkom juna 2014. I. S. je puškom, koju je držao ilegalno, upucao oca Ljubišu, odvezao ga u Dom zdravlja i pobegao. On je odmah uhapšen, a tužilaštvo je tada to delo okvalifiko­valo kao teško ubistvo, jer je na Ljubišinom telu uočeno pet ulaznih rana, koje su, kako se verovalo, nanete kuglicama iz lovačkog karabina.

I. S. se na sudu branio da je oca ubio slučajno i da je to bila nesreća dok su vežbali za lov. Tužilaštvo je delo prekvalifi­kovalo u ubistvo iz nehata, nakon čega je on osuđen na tri godine zatvora.

 ??  ?? nasilnika opet policija uhapsila i zadržala
nasilnika opet policija uhapsila i zadržala

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia