Blic

KAMENČIĆI U CIPELI

- RADIO BEOGRAD 1 ALEKSANDAR STOJADINOV­IĆ

Građani Srbije uvek mogu da se oslone na Ministarst­vo unutrašnji­h poslova… Ali, to zasad koriste samo građani s one strane zakona. Muškarac iz Velepolja kraj Niša ranio je sam sebe puškom tokom lova… Nakon lekarske intervenci­je, njegov ulov pušten je na kućno lečenje. Iako su dnevnice prilično visoke, studenti se sve teže odlučuju na posao preko omladinske zadruge… Pa kad im je lakše da posao nađu preko stranke.

Srbiju čeka zlatno doba… A i red bi bio da konačno izađemo iz kamenog. Naslov u novinama: „Svaki haker može da upadne u Trampov mobilni telefon“… Ipak, najzanimlj­ivije je kad u taj telefon upadne Tramp lično. U Srbiji cveta zdravstven­i turizam… Za razliku od stranaca, naši građani prinuđeni su na zdravstven­i avanturiza­m. Građani Srbije najviše umiru od bolesti srca i krvnih sudova… Ali, još uvek nije poznato od čega žive.

U Beogradu je otvoren muzej iluzija… Nažalost, fontana na Slaviji nije jedan od eksponata. Desetar Srđan Ristić, koji je nagrađen kao najbolji vojnik, napustiće Vojsku Srbije… Da stvar bude gora, ministar ostaje.

Predsednik svakodnevn­o dobija istraživan­ja javnog mnjenja… A javno mnjenje predsednik­a - još i češće.

Ne može se reći da od opozicije nema nikakve vajde… Jer, vlast je najbolje kadrove dobila upravo od nje.

I, za kraj jedna pitalica: šta je to sprska insomnija? To je pojava koju izazivaju predstavni­ci vlasti kada kažu da građani mogu mirno da spavaju.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia