Blic

Večiti u ponedeljak počinju polufinale

-

Košarkaši Crvene zvezde ugostiće Partizan u ponedeljak od 18 sati u dvorani “Aleksandar Nikolić” u prvom meču polufinala plej-ofa Superlige. Šampion Srbije, koji je nominalni domaćin u prvom duelu, do polufinala stigao je sa dve pobede nad Vršcem, a identičnim rezultatom je Partizan eliminisao ekipu Mega Bemaks.

Drugi meč večitih rivala, u kojem će crnobeli na papiru biti domaćini, na programu je u sredu od 20.30 sati, takođe u bivšem “Pioniru”. Ako bude bilo potrebe, igraće se majstorica u kojoj se prednost dvorane seli u ruke Crvene zvezde.

Polufinaln­a serija se igra na dve pobede, dok će za titulu prvaka Srbije biti potrebna tri trijumfa. U svakom slučaju, ko izađe kao pobednik iz duela večitih rivala, najverovat­nije će stići i do titule.

- Dvomeč sa Megom nam je dobrodošao da vidimo dokle smo stigli. Pohvalio bih svoje košarkaše koji su uspeli da se oporave od minus 12 poena i da stignu do pobede. To je pokazalo da imamo karakter. Arhivirali smo četvrtfina­le, ostaje da se spremimo za polufinale. Svi znamo kakav nas tamo protivnik čeka i daćemo sve od sebe da uđemo u finale - rekao je trener Partizana Nenad Čanak.

Crveno-beli se protiv Vršca nisu pošteno ni oznojili i četvrtfina­lni duel nije mogao da pruži realnu sliku koliko ekipa trenera Milenka Topića može u ovom trenutku. Svakako, da bi se pobedio Partizan potrebna je da se ponovi igra iz Evrolige kada su u Beogradu padali Barselona, Makabi, Žalgiris, Olimpijako­s...

Crvena zvezda je domaćin prvog meča, a serija se igra na dve pobede

 ??  ?? veliČkoviĆ­a oČekuje duel sa lesorom
veliČkoviĆ­a oČekuje duel sa lesorom

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia