Blic

Mitrović ima priliku da Terija pošalje u penziju

Pobednik današnjeg (18) meča na „Vembliju“ide direktno u Premijer ligu.

- A. P.

I dok srpski reprezenta­tivci završavaju odmor i pripremaju se da dođu u Beograd, Aleksandar Mitrović danas (18 sati) na „Vembliju“igra meč karijere. Napadač “orlova” ima priliku da Fulam uvede u Premijer ligu, a sve što je potrebno je da u finalu plej-ofa pobedi Aston Vilu.

Mediji smatraju da je Mitrović jedini koji može da “povredi” klub iz Birmingema i da će utakmicu rešiti njegov duel sa 14 godina starijim Džonom Terijem. Naš fudbaler ima neverovatn­u statistiku i ne čudi da ekipa iz Londona želi da od Njukasla otkupi ugovor.

Mitrović je bio strelac na deset od poslednjih 14 mečeva u Čempionšip­u, pri čemu je Fulam na tih deset utakmica zabeležio osam trijumfa i dva remija. Takođe, devet od ukupno 12 golova postigao je protiv klubova iz gornjeg dela tabele. Ako ovo nije dovoljno, evo i podatka za kraj - Mitrović je od 3. februara i debija drugi najefikasn­iji igrač u engleskim ligama (12 golova), odmah iza Salaha iz Liverpula koji je postigao 13.

S druge strane, Teri je u karijeri odigrao ukupno 836 mečeva za klubove i reprezenta­ciju, a osvojio je 15 trofeja, od kojih je pet podigao upravo na „Vembliju“. Ipak, godine čine svoje pa je Teri izgubio na brzini i oštrini, i nije dominantan u skoku. Sve to su slabosti koje Mitrović mora da iskoristi.

Drugi Srbin u velikom finalu je trener Slaviša Jokanović, koga vide kao glavnog kandidata da preuzme Čelsi. Jokanović je rekao da ga takve priče ne interesuju, ali da samo povećavaju pritisak na njega i igrače.

 ??  ?? mitroviĆ (fulam) vodiĆe veliku bitku sa iskusnim terijem (aston vila), a svi oČekujemo da Će je srpski fudbaler i dobiti
mitroviĆ (fulam) vodiĆe veliku bitku sa iskusnim terijem (aston vila), a svi oČekujemo da Će je srpski fudbaler i dobiti

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia