Blic

Zazidao komšije da ne mogu iz dvorišta

Dugogodišn­ji spor komšija u Novom Sadu kulminirao je time što je jedan od sukobljeni­h u sporu komšijama zazidao prolaz na ulicu.

-

Muke porodice Ljubičić, koja se sa komšijom Nedeljkom Trifkoviće­m već znatno duže od decenije povlači po sudovima ne bi li utvrdili čije je šta na malom prostoru sa tri kuće u kojima stanuju tri porodice, ne prestaju ni danas. Naime, Ljubičići su ranije na sudu izgubili kuću u sporu sa Nedeljkom Trifkoviće­m, pa su se preselili u zadnji deo dvorišta, u jednu prostoriju bez vode i struje. Sada je komšija koji je sa njima u sporu odlučio da im spreda zazida izlaz na ulicu kombinacij­om betonske i metalne ograde.

- Ja se od njega branim već 15 godina, a eto, sad me zaključava kao životinju - kaže Zoran Ljubičić za “Blic”, otac troje dece, od kojih sin školarac živi sa njim i suprugom.

On dodaje da je pored svih procesa i presuda uspeo da ostane vlasnik male parcele na kojoj je kućića od dvadesetak kvadrata u kojoj žive, ali zbog bolesti više ne može da se pravno bori sa komšijom Trifkoviće­m.

Sukob je počeo pre mnogo godina oko ograde koja je bila ispred doma porodice Ljubičić, a za koju oni tvrde da je već postojala kada su kuću kupili.

Trifković ih je tužio zbog Sukob je počeo pre mnogo godina oko ograde ispred doma porodice Ljubičić, koja je tokom sudskog spora izgubila i kuću

dobio na sudu: nedeljko trifkoviĆ državine nad tom ogradom, a nakon nekoliko godina dobio je spor i Ljubičićim­a je naloženo da plate više od pola miliona dinara.

Oni nisu imali novac, pa je komšiji pripala njihova kuća. Izvršitelj­i u početku nisu uspevali da ih isele pošto su ih u tome sprečavali prijatelji porodice Ljubičić i školski drugari njihove dece, ali su na kraju ipak iseljeni u manji deo dvorišta.

Nedeljko Trifković kaže da je sve sudske sporove dobio, te da je plac na kom su nekada živeli Ljubičići, a koji se nalazi između njihove kućice i izlaza na ulicu, izdao jednoj firmi.

Na pitanje kako može da zazida ljude, on ima spreman odgovor.

- Pošto se kuća u kojoj žive vodi kao građevinsk­i materijal, oni se ne mogu prijaviti na toj adresi, već su prijavljen­i kod komšije pored, sa kojim se, takođe, sporim i koji je takođe izgubio sporove protiv mene. To znači da oni ne žive tu i ja ne moram da im ostavim prolaz - kaže Trifković.

 ??  ??
 ??  ?? izlaz na ulicu zapreČen je ogradom od betona i lima
izlaz na ulicu zapreČen je ogradom od betona i lima
 ??  ?? zazidani smo kao životinje: zoran ljubiČiĆ
zazidani smo kao životinje: zoran ljubiČiĆ

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia