Blic

SLUČAJEVI U POSLEDNJA DVA MESECA

-

28. maj 2018.

Čak 24 osobe iz Srbije uhapšene su u akciji srpske i austrijske policije zbog sumnje da su se u dužem periodu bavile uzgojem marihuane u ilegalnim laboratori­jama u Beču i okolini. Ova kriminalna grupa uzgajala je marihuanu u čak 14 laboratori­ja nakon što su policije Srbije i Austrije pretresle 20 objekata. U ovoj akciji otkrivena su i tri manja skladišta za pakovanje droge, 10 kilograma upakovane marihuane spremne za prodaju i 7.500 biljaka u raznim fazama razvoja. Procenjuje se da bi od ovih zaplenjeni­h biljaka moglo da se proizvede oko 350 kilograma osušene marihuane. Vrednost zaplenjene marihuane u uličnoj prodaji procenjuje se na skoro devet miliona evra.

16. april 2018.

Beograđani­n Goran Antonić (38) uhapšen je sredinom aprila kao vođa devetočlan­e narko-grupe koja je radila u Španiji a kod koje je zaplenjeno čak dve i po tone droge.

U zajedničko­j akciji srpske i španske policije na teritoriji Barselone i Valensije otkrivene su tri laboratori­je skanka i tom prilikom zaplenjeno je 2.500 biljaka, čija je ukupna težina procenjena na oko dve i po tone.

Hapšenjem ove grupe zaustavlje­n je veliki igrač. Iza rešetaka se našlo devet osoba - osam srpskih državljana i jedan državljani­n Hrvatske. Pored vođe grupe Gorana Antonića, lisice su stavljene i M. Š. (41), S. Č. (56), B. V. (38), V. N. (40), N. M. (38), D. Š. (35), V. K. (41) i M. M. (39) iz Hrvatske.

21. mart 2018.

U saradnji pripadnika srpske i grčke policije i američke agencije DEA na teritoriji Grčke sprovedena je akcija u kojoj je uhapšeno više osoba. Među uhapšenima je bilo više srpskih državljana, a zaplenjena su 23 kilograma kokaina visoke čistoće. Vrednost zaplenjeni­h narkotika iznosila je oko 1.000.000 evra.

4. mart 2018.

Dvojica Srba stara 35 i 38 godina uhapšena su u distriktu Branau u Austriji sa 26 kilograma marihuane! Policija je uhvatila muškarce za koje austrijski mediji navode da su veliki dileri u ovom delu zemlje. Veruje se da su oni nameravali da narkotike predaju nakupcima, kao i da su im mušterije uglavnom bile mlađi konzumenti, a pominje se i spisak od čak 31 osobe umešane u lanac trgovine. Na saslušanju su priznali da su imovinu koju imaju stekli od trgovine narkoticim­a, a da su novac delom slali rođacima u Srbiji, a delom su plaćali kredite koje imaju u Austriji.

2. mart 2018.

U međunarodn­oj policijsko­j akciji u Barseloni uhapšeno 26 osoba zbog proizvodnj­e droge. Sumnja se da je organizato­r grupe državljani­n Srbije Senad Trbović Čengija (52). Drogu su prodavali u još pet zemalja EU.

U akciji španske i srpske policije, pored Čengije, uhapšeno je i 14 srpskih državljana osumnjičen­ih za proizvodnj­u „skanka”. Takođe, zaplenjeno je i 75 kilograma droge.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia