Blic

Partizan ne zna šta će s Đukom

Uprava je podeljena jer u slučaju otkaza, stručnjaku mora da se isplati pozamašno obeštećenj­e.

- ekipa „blica“

Miroslav Đukić i jeste i nije trener Partizana. Na jučerašnje­m sastanku uprave crno-belih glavna tema bila je sudbina prvog stručnjaka koji je u Humsku došao na početku sezone, uspeo je da osvoji trofej u Kupu Srbije, dok mu je titula pobegla pošto je Crvena zvezda ove sezone bila bez premca. Takođe, Partizan je pod vođstvom Đukića izborio plasman u šesnaestin­u finala Lige Evrope.

Više puta se tokom sezone pokretalo pitanje njegovog odlaska, ali je on uspeo da ostane na klupi crnobelih sve do kraja sezone. Ipak, da je rastanak blizu, postalo je jasno tokom vikenda, kada je Đukić “prozvao” predsednik­a Milorada Vučelića.

Deo uprave, nezadovolj­an Đukićevom prozivkom u medijima predsednik­a Vučelića i lošim rezultatim, insistirao je na odlasku, što je plasirano medijima odmah po završetku sastanka, međutim, Miloš Vazura, generalni direktor crnobelih, za Tanjug je istakao da još nije rešena sudbina trenera.

- Upravni odbor dobio je analizu sportskog sektora i zasad Đukić ostaje. Nije se glasalo o njegovom poverenju, Đukić je trener Partizana i ima ugovor još godinu dana - rekao je Vazura Tanjugu.

Očekivali su u Humskoj mnogo više od čoveka čiji je tim trebalo da igra dopadljiv i lep fudbal, ali od toga nije bilo ništa. Imao je mnogo kikseva u domaćem prvenstvu, Zvezda je na kraju imala 17 bodova prednosti, što je teško palo čelnim ljudima kluba.

Đukić, međutim, u rukavu ima džokera, a to je pozamašno obeštećenj­e koje Partizan mora da uplati na njegov račun ako dođe do raskida ugovora koji važi do 2019. godine. U pitanju je suma od 600.000 evra, za koju neki od članova uprave smatraju da je previsoka i da je bolje da se novac uložio u pojačanja. Bilo kako bilo, u Partizanu prvo moraju da se dogovore šta im je važnije, ugled kluba i rezultati ili novac.

 ??  ?? pola uprave crno-belih traži da miroslav ĐukiĆ napusti klub
pola uprave crno-belih traži da miroslav ĐukiĆ napusti klub

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia