Blic

OSTAJEM U AJNTRAHTU

- Da li je bilo slavlja? Kako li će tek da gori ponosita Republika Srpska? U mundijalsk­oj ste ekipi Srbije, ali nema vaše sličice u albumu za Svetsko prvenstvo? Koliko “orlovi” mogu u Rusiji? Kako ćete proslaviti prvi gol u dresu nacionalno­g tima? Šta kažu

Luka Jović budan sanja. Mladi napadač Ajntrahta iz Frankfurta posle blistave debitantsk­e sezone u Bundesligi dobio je zlata vredan poziv za seniorsku reprezenta­ciju. Ime i prezime ovog mladića rodom iz Bijeljine našlo se na spisku onih koji bi trebalo da otputuju na Svetsko prvenstvo, jer je selektor Mladen Krsatjić rekao da u Rusiju vodi trojicu napadača.

Velika je to stvar za Jovića. A i mi smo imali doprinos pošto smo Luki pri njegovom poslednjem razgovoru za “Blic” krajem februara prorekli da će uskoro među “orlove”.

- Svaka čast, bili ste vidoviti (smeh). Presrećan sam što sam dobio poziv, verujem da sam svojim igrama to i zaslužio. Nadam se da ću opravdati poverenje selektora - kaže 20-godišnji Jović za “Blic”. Luka Jović bi i naredne sezone trebalo da igra za Ajntraht kao pozajmljen­i fudbaler Benfike.

- Iskreno se nadam da ću ostati. Lepo mi je u Frankfurtu, a posebno me privlači igranje u Evropi sa Ajntrahtom - tvrdi Jović, koji je uogovorom za Benfiku vezan do juna 2019.

- Naravno, veselimo se. Posebno bih izdvojio čestitke i podršku koju sam dobio od onih koji su mi najvažniji u životu - moje porodice i prijatelja koji čvrsto veruju u mene.

- Ma, gori već pet dana! Svi su tamo ponosni na mene. Jedva čekaju da počne Svetsko prvenstvo, da se konačno igra. - Nije mi krivo. Ima vremena (smeh). Najbitnije mi je da sam na spisku putnika koji idu na pripreme u Austriju. Neka ide sve svojim tokom.

- Ljudi su skeptični prema reprezenta­ciji. Ali, ja verujem da možemo da ih razuverimo i doguramo daleko. Ova ekipa ima veliki potencijal. Trebalo bi da svi razmišljaj­u pozitivno i da verujemo u tim. Dugačka je i naporna sezona iza svih fudbalera i čuda se dešavaju na velikim takmičenji­ma. - Tako što ću da poljubim debitant u nacionalno­m timu srbije: luka joviĆ grb na dresu. Tako sam i u Crvenoj zvezdi proslavlja­o. Dobre navike ne bi trebalo menjati.

- Iskreno, od silne eufiorije ne znam ni da li su obavešteni. Nisam još dobio čestitke sa njihove strane. Ali, biće i toga ubrzo. Moj poziv u državni tim je značajan i za klub. Frankfurt sada, uz mog saigrača Mijata Gaćinovića, ima dva srpska reprezenta­tivca. To nije mala stvar i nadam se da ćemo sa “orlovima” imati razloga za radost kao što je to bio slučaj u dresu Ajntrahta - zaključio je Jović.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia