Blic

Novak rutinski upisao jubilarnu 60. pobedu na Rolan Garosu

-

Rutinski, kao što smo svi i očekivali, Novak Đoković se plasirao u drugo kolo Rolan Garosa. Brazilac Rožerio Dutra Silva je bio samo lakši trening za bivšeg prvog tenisera sveta koji je slavio sa 6:3, 6:4, 6:4.

Utisak je da je Novak odigrao taman koliko je bilo potrebno da se upiše jubilarna 60. pobeda u Parizu.

- Mogu da budem zadovoljan igrom. Ipak, ovo je početak turnira kada se dešavaju iznenađenj­a, tako da nisam smeo da se opustim. Rožerio je opasan i videli ste da je imao dosta dobrih poteza. Za sada je važno da pobeđujem i da idem dalje. Svako naredno kolo je veće iskušenje. Videćemo, verujem u sebe i svoju igru. Ne morate svakog dana da se osećate najbolje, ali morate da izvučete najbolje iz sebe - rekao je Đoković.

Novakov naredni protivnik u sredu je Španac Haume Munar (155. na svetu), koji je u maratonu pobedio sunarodnik­a Davida Ferera sa 3:6, 3:6, 7:6 (7:3), 7:6 (7:4), 7:5.

- Očigledno je da mi je iskustvo pomoglo u prvom kolu. Toliko puta sam igrao u Parizu. Međutim, osetio sam da i dalje nisam pravi na šljaci, kao da sam malo zarđao, i postoje delovi igre koje moram da podignem na viši nivo. Nadam se da i to mogu da uradim - dodao je Novak Đoković.

Pobedu na startu zabeležio je i Dušan Lajović koji je ekspresno eliminisao Jiržija Veselog - 6:3, 6:1, 6:3. Lajović je potvrdio da se nalazi u odličnoj formi, ali će u drugom kolu igrati sa favorizova­nim Aleksandar­om Zverevom.

Iznenađenj­e u prvom kolu je poraz Stana Vavrinke od Giljerma Garsije u pet setova.

 ??  ?? novak je odigrao taman koliko je bilo potrebno da se pobedi
novak je odigrao taman koliko je bilo potrebno da se pobedi

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia