Blic

Sale vratio Tea, bez Bogdana

Kapiten “orlova” se posle propušteno­g EP vraća u sastav za mečeve sa Gruzijom i Nemačkom.

-

Selektor Aleksandar Đorđević pozvao je NBA igrače Miloša Teodosića, Bobana Marjanović­a i Nemanju Bjelicu za preostale mečeve sa Gruzijom i Nemačkom u prvoj rundi kvalifikac­ija za Svetsko prvenstvo u Kini 2019. Kao što se očekivalo, među 25 imena nema Nikole Jokića koji je rekao da je razgovarao sa Đorđevićem i da ga je obavestio da neće igrati, ali je zanimljivo da selektor nije pozvao Bogdana Bogdanović­a, koji je imao vrlo dobru debitantsk­u sezonu u Sakramentu.

Teodosić je prošle godine zbog povrede propustio EP, a istu sudbinu je doživeo i Bjelica koji je takođe na širem spisku. Kapiten “orlova” nije igrao od kraja marta nakon što je obnovio povredu stopala, a poziv je jasan znak da je sa bekom LA Klipersa sve u redu. Takođe, selektor konačno na raspolagan­ju ima i košarkaše čiji su timovi igrali u Evroligi i koji su propustili prva četiri kola.

Pozvan je i mladi debitant ponovo zajedno posle

: selektor ĐorĐeviĆ i kapiten teodosiĆ

Nikola Mišković iz Mega Bemaksa, kao i Aleksa Radanov iz Crvene zvezde i Ilija Đoković iz čačanskog Borca, a iz domaće lige su još Ognjen Dobrić, Dejan Davidovac i Đorđe Gagić. Na spisku su: Bjelica (Minesota), Teodosić i Marjanović (LA Klipers), Nedović i Milosavlje­vić (Unikaha), Gudurić i Kalinić (Fenerbahče), Jović i Lučić (Bajern), Mitrović i Musli (Bamberg), Simonović (Zenit), Raduljica (Đangsu), Milutinov (Olimpijako­s), Micić (Žalgiris), Peno (Alba), Avramović (Vareze), Todorović (Bilbao), Jelovac (Nižnji), Đoković (Borac Čačak), Dobrić, Radanov i Davidovac (C. zvezda), Gagić (Partizan) i Mišković (Mega Bemaks).

Selektor Đorđević okupiće 15. juna igrače u Beogradu, gde će raditi pet dana pre odlaska u Novi Sad, a tokom priprema planirane su i dve prijateljs­ke utakmice zatvorenog tipa. Srpski košarkaši 29. juna gostuju Gruziji u Tbilisiju, a četiri dana kasnije dočekuju Nemačku u Novom Sadu.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia