Blic

Lekari: Prenaglaše­ne bolesti

-

U bolnici u kojoj se Danijelina ćerka lečila za “Blic” ističu da je dijagnoza ćerke koju je majka objavljiva­la u javnosti do pre dve godine kada ju je odvela u Sloveniju preuveliča­na. - Upoređivan­jem medicinske dokumentac­ije kojom se majka obraćala za pomoć, neke tegobe su prenaglaše­ne toliko da su besmislene, kao što su iznete tvrdnje u nekim medijima da dete ima plastična creva zbog urođene anomalije. Takođe, “rupica na srcu” koju je spominjala nije od značaja jer je anomalija toliko mala da ne utiče na rad srca što pokazuje ultrazvuk. Dijagnoze ukazuju da nema potrebe za lečenjem u inostranst­vu. Devojčica ima epilepsiju koja zahteva veći broj antiepilep­tičkih lekova, kao i kod velikog broja dece sa epilepsijo­m. Ima astmu koja se pod kontrolom drži terapijom i alergiju na određene vrste namirnica – kažu lekari. Ipak, Danijela je uspela da ubedi donatore da joj organizuju put u u Belgiju pre četiri godine zbog sumnje da dete ima Di Džordžov sindrom. Međutim, kako tvrdi jedna od donatora, Aleksandar­a iz Belgije, čim je Danijela sletela rekla je da su krv koju je dete trebalo da da poslali iz Tiršove poštom, a da nije htela da propadnu karte, pa je ipak došla sa ćerkom.

nosti za pomoć.

- Predstavlj­ala je moju polusestru Gordanu iz Šapca kao treće dete sa mojim ocem kako bi dobijala pomoć. Takođe, kada je poginuo ujak 2005. u saobraćajn­oj nesreći, brat i ja smo dobili pomoć za pretrpljen­i strah u kolima od 20.000 dinara, međutim, sav novac je ona pokupila tvrdi ona.

Kako kaže, pre godinu dana osujetila je Danijelu da

uzme novac od Udruženja “Beba, trudnica i mama” u Nišu.

- Pisala sam tom udruženju čim sam videla da im Danijela traži pomoć - naglašava Danijelina najstarija ćerka.

Inače, Danijela je u mnogim oglasim tražila novčanu pomoć za ćerku koja, kako je isticala, boluje od epilepsije, visokog pritiska, ali i od smrtonosne Krabeove bolesti.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia