Blic

Zvezda obeležila 27 godina od čuda u Bariju

Taj 29. maj 1991. godine zauvek će ostati upisan zlatnim slovima u istoriji našeg fudbala.

-

“Darko Pančev... Crvena zvezda je šampion Evrope”, nema zvezdaša koji ne zna napamet kako je izgledala penal serija protiv Marseja (5:3) i gol Darka Pančeva za trijumf za istoriju. Pre tačno 27 godina Zvezda je osvojila evropsku titulu, i juče je obeležila najveći uspeh našeg fudbala.

Svečanim koktelom u baru “Pet Zvezdinih zvezda” na stadionu, evocirane su uspomene na čudesnu utakmicu u Bariju, na stadionu “Sveti Nikola”. Predsednik kluba Svetozar Mijailović podsetio je da su ispisane najsvetlij­e stranice u istoriji Zvezde.

- Ostvaren je najveći uspeh 1991, a iste godine zapisano je i da smo bili prvaci sveta. Sada se sećamo toga ne da bismo potvrdili vrednost toga nego za inspiracij­au mlađima. Zvezda spada među mali broj klubova koji su nosioci trofeja, a biti u toj eliti je velika čast, ali i obaveza, uz ogromno sportsko dostignuće - rekao je Mijailović.

Levi bek šampionsko­g tima iz Barija, Slobodan Marović, pozdravio je okupljene u ime cele tadašnje ekipe.

- Nažalost, ne možemo svi da dođemo na proslavu... Osvajanje tog trofeja je putokaz mladima, posebno iz omladinske škole. Mnogi kažu da je nemoguće, a ja mislim da je moguće - poručio je Marović, uz čestitke za osvajanje ovogodišnj­e titule prvaka Srbije i poruku da su svi iz kluba napravili veliki posao.

Od igrača iz trofejne generacije bio je još tadašnji kapiten i golman Stevan Stojanović, uz prisustvo klupskih legendi poput Dragana Džajića, Dušana Savića i drugih...

 ??  ?? zvezdina elita: vladimir petroviĆ pižon, dragan džajiĆ, mitar mrkela, svetozar mijailoviĆ i dika stojanoviĆ
zvezdina elita: vladimir petroviĆ pižon, dragan džajiĆ, mitar mrkela, svetozar mijailoviĆ i dika stojanoviĆ
 ??  ?? slobodan maroviĆ i mitar mrkela
slobodan maroviĆ i mitar mrkela

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia