Blic

Vilander: Novak mora da sluša srce u Parizu

Lako je naš najbolji teniser izašao na kraj sa Brazilcem Dutrom u 1. kolu Rolan Garosa. Ni danas ne bi trebalo da ima težak posao protiv Španca Haumea Munara, 155. na svetu, a legendarni as otkriva bitan detalj.

- Jelena mediĆ

Da Novak nije na startu drugog gren slema u sezoni igrao punim gasom i sa 100 odsto mogućnosti, svi su primetili. Među prvima da uputi kritiku bio je, naravno, Mats Vilander, koji ne propušta priliku da uputi otrovnu strelicu ka Srbinu kada god može.

- U ovakvim slučajevim­a želite da neko izađe na teren i odigra sjajno, pogotovo kada igra neko poput Noleta. Mislim da je igrao dobro, ali najveći problem je što nije zaista siguran koliko mora ili želi da pobeđuje u mečevima - istakao je Vilander.

Bivši švedski teniser je dodao:

- Đoković mora da uđe maksimalno u svaki poen i da želi trijumf u svakom meču. Imao sam iz ličnog iskustva situacije kada sam mislio da želim pobedu svim srcem, ali sam shvatio da više nije toliko bitno. Zbog toga nisam siguran da Novak sebi može da obeća da će biti tu za sve.

Iako je gotovo celu karijeru Novak trpeo kritiku od Vilandera, Mats je istakao da zapravo Đokoviću ne treba puno kako bi se vratio na staze stare slave.

- Ne mora mnogo da uradi kako bi se vratio na staro. On je jedan od igrača sa Tura koji je među najspremni­jima. To vam je isto kao kada imate merdevine koje naslonite na kuću, popnete se na krov i padnete sa istog. Ne možete da skočite odmah nazad, već morate stepenik po stepenik, strpljivo - rekao je Vilander.

Baš kao i njegov najveći kritičar, i sam Đoković zna da će morati dosta bolje ukoliko želi da se plasira u završnicu turnira koji je osvojio 2016.

- Iza mene je 12 teških meseci, ali moja igra je sada u usponu. Poslednjih nedelja, otkako me više ne boli lakat, opustio sam se, i to je sada najvažnije. Loša posledica ovakve situacije i mog pada na listi je što bih već u trećem kolu mogao da igram protiv rivala koji je bolje rangiran od mene. Ali to nije strašno jer se u Parizu osećam kao kod kuće - kazao je Novak.

Đoković od početka ove sezone pokušava da se vrati na staze stare slave. U početku mu nije išlo baš najbolje, ali kako sezona odmiče, sve je bolji. Na pameti stalno ima primer svog dobrog prijatelja Huana Martina del Potra.

- Sve je veliki izazov, a ja se uvek setim Delpa. Koliko puta je on bio povređen, koliko puta se oporavljao, a opet imao snage da se vrati. I evo gde je sada, u prvih deset na svetu - kazao je Nole.

Ukoliko danas ne bude većih iznenađenj­a, Đoković će u trećoj rundi igrati sa boljim iz duela Bautista (13, Španija) Hiraldo (Kolumbija).

 ??  ?? novak ĐokoviĆ je istakao da se u parizu oseĆa kao kod kuĆe
novak ĐokoviĆ je istakao da se u parizu oseĆa kao kod kuĆe
 ??  ?? savetuje srbina: mats vilander
savetuje srbina: mats vilander

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia