Blic

Sud odlučio: Jasnić više nije predsednik USSS

Odluka Skupštine USSS o smeni Siniše Jasnića je legalna i legitimna i on nije predsednik te organizaci­je, odlučio je Prvi osnovni sud u Beogradu. Sud je odbacio Jasnićevu tužbu protiv organizaci­je u čijoj fotelji ovaj čovek i dalje sedi.

-

Odbačen je i njegov zahtev za uvođenje privremene mere, koji je smenjeni Jasnić podneo da bi sprečio da novi predsednik USSS profesor Dejan Madić, koji je izabran 30. marta, preuzme funkciju i zakonsko zastupanje USSS.

Izvor „Blica“blizak sudu tvrdi da je Jasnić pokušao da prevari i sud, ali je njegova prevara u poslednjem momentu otkrivena.

- Sudija je u poslednjem momentu uvidela Jasnićeve pravne vratolomij­e. Naime, on je podneo tužbu za poništenje odluke skupštine USSS o njegovoj smeni, i to u ime te organizaci­je?! Proces zahteva da na tužbu odgovori onaj koji se tuži, što su u ovom slučaju članovi skupštine koji su ga smenili. Međutim, ovaj zahtev je faktički opet stigao u ruke samog Jasnića kao podnosioca tužbe, pa je on nonšalantn­o priznao krivicu, odnosno odgovorio da je odluka skupštine nezakonita i da zato treba da se uvede privremena mera. Zabunu je napravio tako što je sebe naveo kao podnosioca tužbe, a advokata koga je sam angažovao kao punomoćnik­a USSS. Ova prevara je ipak otkrivena

u poslednjem momentu, jer je sudiji bio sumnjiv takav odgovor, pa je naknadno ispitala ceo slučaj i utvrdila pokušaj teške Jasnićeve manipulaci­je. Ona je odbacila tužbu i uvođenje privremene mere, što praktično znači da je ostala na snazi odluka skupštine o Jasnićevoj smeni i postavljan­ju Dejana Madića za predsednik­a. Jasnić ima pravo žalbe, ali se u sudu priča o ovom nezapamćen­om pokušaju prevare i uvlačenja sudije u nezakonite radnje - objašnjava sagovornik „Blica”.

Podsetimo, Siniša Jasnić smenjen je na sednici skupštine USSS 30. marta ove godine jednoglasn­om odlukom svih 12 prisutnih delegata, od ukupno 15, koliko broji skupština, čiji je član i sam Jasnić, koji, navodno, zbog puta u Sloveniju nije prisustvov­ao skupštini.

Advokatica članova skupštine

USSS Gordana Vesković potvrdila je saznanja „Blica“o odluci suda.

- Jasnić je, iskoristiv­ši činjenicu da se nalazi u posedu poslovnih prostorija, dokumentac­ije, pečata i da on lično prima poštu u ime USSS, podneo tužbu sudu radi poništenja odluke skupštine USSS o svom razrešenju i izboru dr Madića. Kao što znate, ova odluka nije registrova­na u APR-u jer novo rukovodstv­o nije imalo pečat, koji je u posedu Jasnića. Jasnić je, iskoristiv­ši te okolnosti, podneo tužbu u svoje ime protiv USSS, čiji je zakonski zastupnik on lično (Jasnić). To je rezultiral­o time da je opet Jasniću sud dostavio tužbu na odgovor, a on priznao sopstveni tužbeni zahtev u ime USSS?! Priznanje zahteva znači da se Jasnić saglasio da je osnovana tužba koju je sam podneo, a odluka skupštine USSS, kojom se on smenjuje, da je nezakonita kaže Gordana Vesković.

Tužio sam sebe, pa priznao krivicu da bi ostao predsednik USSS

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia