Blic

Dodik: Srbija i Srpska će se ujediniti u 21. veku

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je u Beogradu da RS nema mogućnosti da smesti izbeglice i migrante.

-

Dodik je to rekao na predavanju o Dejtonskom sporazumu na Fakultetu političkih nauka u Beogradu.

Povodom najave Austrije da će zatvoriti svoje granice za ilegalne migrante koji dolaze preko nove balkanske rute koja ide od Grčke, preko Albanije i Bosne i Hercegovin­e ka EU, Dodik je ocenio da se izbeglice “nameću RS”.

- Oni su već zatvorili svoje granice, to je učinila davno i Hrvatska, Mađarska. Nama ubacuju migrante namerno, jer nakon što mu date azil, nakon tri godine boravka migrant dobija automatsko pravo na državljans­tvo, a time i aktivno i pasivno pravo glasa - ukazao je Dodik.

Dodik je govorio i o predstojeć­im izborima u BiH, da će sigurno pobediti na predstojeć­im izborima za člana Predsedniš­tva BiH i da na toj poziciji nema nameru da popušta ni u jednom segmentu kada je reč o interesu Srpske i srpskog naroda.

On je istakao da njega biraju Srbi i Republika Srpska i da nema nikakvu obavezu prema BiH, nego samo obavezu da očuva mir i ništa više.

Takođe, kako je naveo, Srbija i Srpska će se u ovom veku ujediniti.

- Tokom ovog veka trebalo bi da završimo kao Republika Srpska i Srbija, ujedinjene u jednoj teritorija­lnoj jedinici - rekao je Dodik.

On je istakao da su floskule poput onih “da svima bude bolje” davno istorijsko groblje, navodeći da nije rigorozan niti isključiv, ali da je naučio da su Srbi zbog zabluda koje su imali, stvarajući prvu i drugu Jugoslavij­u, stradali.

Rekao je da poštuje Ruse i predsednik­a Vladimira Putina, a da nema problem da se sretne sa bilo kim.

 ??  ?? pred studentima politiČkih nauka
pred studentima politiČkih nauka

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia