Blic

U najavi gužve na granici sa Grčkom

- E. B.

Zbog generalnog štrajka u Grčkoj juče su makedonsko-grčki granični prelazi Dojrani, Evzoni i Niki bili zatvoreni za saobraćaj u toku dana više puta na sat vremena i tad su granicu mogli da pređu samo pešaci, dok su pojedini letovi bili i otkazani. Gužve su izostale, ali nije isključeno da će se štrajk ponoviti i usred sezone.

Najavljeno je da će štrajk Generalne konfederac­ije zaposlenih Grčke (GSEE) i najveće sindikalne organizaci­je ADEDI trajati 24 časa, međutim, ispostavil­o se da se štrajk odvija tako što se na svakih nekoliko sati obustavi rad na sat vremena, te se granica ipak prelazi, a ogromne gužve izostaju.

Direktor Nacionalne asocijacij­e turistički­h agencija - YUTA Aleksandar Seničić kaže da je ovo manje popularan period za polazak na more, ali ipak ne odbacuje mogućnost da se tokom dana stvore gužve na granicama.

- Već je bilo sličnih situacija i pošto su granični prelazi i pored štrajka u obavezi da rade dva sata, naše turističke agencije se trude da se usklade sa tim - kaže Seničić.

On objašnjava da zbog štrajka ne može da se otkaže polazak jer agencije imaju obavezu i prema hotelijeri­ma, tako da putnici moraju imati razumevanj­a.

Zbog obustave i pomorskog saobraćaja, jedini problem juče je imala grupa koja se vraćala sa Krfa, ali Seničić ističe da je on brzo rešen. - Agencija je postupila savesno i angažovala privatni brod koji je umesto trajekta prevezao putnike uz neznatno višu cenu priča Seničić.

Kada je reč o avio-prevozu, pojedini letovi bili su otkazani, zbog čega iz aviokompan­ija opominju da se unapred treba informisat­i o letovima.

Nema otkazivanj­a aranžmana zbog mogućih štrajkova

 ??  ?? moguĆe je potpuno zatvaranje prelaza
moguĆe je potpuno zatvaranje prelaza

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia