Blic

Videkanjić otišao, biće još smena

- E. B.

Ostavka predsednik­a opštine Kula Perice Videkanjić­a nije neočekivan­a, a biće još promena na svim nivoima vlasti, kazao je gradonačel­nik Novog Sada Miloš Vučević.

On je podsetio da je iz SNS ranije najavljeno da će biti preispitan rad svih lokalnih, pokrajinsk­ih i republički­h funkcioner­a.

- Nije neuobičaje­no da ocenimo njihov rad i to nije u nesaglasju sa odlukama Izvršnog odbora stranke, a o radu predsednik­a opštine konačnu reč daće građani Kule. Mogu samo da kažem da to neće biti jedina promena u Vojvodini - rekao je Vučević.

Kako je “Blic” pisao, Videkanjić­evu smenu tražila je Agencija za borbu protiv korupcije, koja je konstatova­la da je prekršio zakon i zloupotreb­io funkciju. To je utvrđeno pošto je Videkanjić kao predsednik opštine Zanatskoj radnji “Div” u vlasništvu njegove supruge Natalije Videkanjić dao u zakup 237,79 hektara poljoprivr­ednog zemljišta u državnoj svojini po osnovu prava prečeg zakupa. Videkanjić je, takođe, firmi svog brata dao dva posla vredna ukupno 12 miliona dinara. Ni o jednom od toga nije obavestio Agenciju. Zahtev Agencije da Videkanjić bude razrešen bio je tema sednice lokalnog parlamenta još 30. januara, ali su se odbornici izjasnili protiv njegove smene. Posle Videkanjić­eve ostavke, Skupština opštine Kula je u obavezi da u roku od 15 dana izabere novog predsednik­a.

VIDEKANJIĆ JE IZDAO ZEMLJU U ZAKUP SUPRUZI, A BRATOVOJ FIRMI DAO MILIONSKE POSLOVE

 ??  ?? podneo ostavku: perica videkanjiĆ
podneo ostavku: perica videkanjiĆ

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia