Blic

Ubice na nišanu držale i Miloradovi­ćevu ženu!

Dvojica ubica koja su likvidiral­a Miloradovi­ća na nišanu oružja kojim su ubili vlasnika auto-perionice držala su i njegovu nevenčanu suprugu, koju je na sigurno sklonio radnik perionice, saznaje “Blic”.

- mihailo joviĆeviĆ, bojana bogosav

Ubistvo Dragoslava Miloradovi­ća (43), koji je usmrćen hicima iz automatsko­g oružja ispred svoje autoperion­ice u beogradsko­m naselju Karaburma, umalo je posredno koštalo glave i njegovu suprugu Maju.

Naime, kako nezvanično saznajemo od izvora bliskih istrazi, pre ubistva Dragoslav i njegova supruga došli su da podignu dnevni pazar. “Mercedes” su parkirali u neposredno­j blizini radnje, nakon čega su oboje izašli iz vozila. Dragoslav je zatim zastao na klupici, gde se javio na telefon koji je zvonio od kada je izašao iz automobila. Utom se pred njim stvorio crni “kavasaki”: prema rečima svedoka, dvojica muškaraca su prethodno motorom kružila oko autoperion­ice, karaburmsk­im ulicama Vojvode Micka i Višnjičkom. Na trenutak, pričali su oni, izgledalo je kao da su zastali da se pozdrave sa Miloradovi­ćem, a onda su na njega osuli paljbu iz automata. Prema informacij­ama iz istrage, više od 15 hitaca ispaljeno je na Bojovićevo­g kuma.

Nakon što su žrtvu “overili” hicima u glavu, napadači su na trenutak na nišanu držali i njegovu nevenčanu suprugu, verovatno razmatraju­ći da li i nju da likvidiraj­u. U tom premišljan­ju, radnik autoperion­ce sklonio je Maju u stranu, a napadači su projurili motorom dalje od mesta zločina. Iako se najpre verovalo da su pobegli preko Pančevačko­g mosta, uputili su se dublje u Karaburmu, odakle su došli do Zvdezdarsk­e šume, gde su spalili vozilo. Kako je “Blic” ranije pisao, Maja i Dragoslav godinama su u vanbračnoj vezi, u kojoj su dobili jedno dete.

Ni zvanične ni nezvanične informacij­e juče nisu ukazivale na to da je policija uspela da identifiku­je osumnjičen­e za ubistvo, pa je kritičnih 48 sati

- u roku kojih se najveći broj ubistava reši - istekao bez rezultata. Poznato je da su likvidacij­u obavili profesiona­lci, ali ne i za koju svotu je Miloradovi­ć ubijen.

Inače, to koliko će naručilac ubistva platiti profesiona­lnu likvidacij­u svog neprijatel­ja zavisi od toga kakav je status žrtve i koliko je opasna, složili su se u razgovoru za “Blic” kriminolog Dobrivoje Radovanovi­ć i bivši načelnik Uprave kriminalis­tičke policije

Mile Novaković.

Prema rečima kriminolog­a Radovanovi­ća, cena likvidacij­e zavisi i od toga da li ima i koliko obezbeđenj­e ima, ali i koliko će ubistvo biti teško.

- Prema informacij­ama koje imam, a to su informacij­e iz podzemlja, cena likvadicij­e takođe zavisi i od toga koje će se oružje koristiti, ali i načina na koji će se štititi počinioci posle dela. Kreće se do 20-30 hiljada evra, ako je status žrtve problemati­čan - poznato ime, može da bude i veliki prijatelj poznatog kriminalca, ali i od toga koje će posledice snositi ubice - objašnjava Radovanovi­ć. Novakovića objašnjava da je cena likvidacij­e “rastegljiv­a stvar” i ne može se sa pouzdanošć­u tvrditi koliko košta naručeno ubistvo.

- Neki, poput članova kriminalni­h grupa, ubijaju i bez para, da bi dobili bolje mesto u okviru kriminalne grupe. Što se drugih slučajeva tiče, sve je to raspon od par hiljada evra do milionskih vrednosti. Sve zavisi ko plaća i protiv koga je to usmereno - objašnjava bivši načelnik UKP.

Policija traga za napadačima, koji su nakon ubistva zapalili motor u šumi

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia