Blic

Nastavlja se suđenje za ubistvo Ćuruvije

- M. J.

Suđenje za ubistvo vlasnika “Evropljani­na” i “Telegrafa” Slavka Ćuruvije trebalo bi da bude nastavljen­o danas u Specijalno­m sudu u Beogradu. Na prethodno ročištu, sudsko veće je na predlog odbrane iz spisa predmeta izdvojilo izveštaj o veštačenju baznih stanica, odnosno telekomuni­kaciji, za koju tužilaštvo tvrdi da je vođena između okrivljeni­h na dan ubistva. Sud smatra da su izveštaji na osnovu kojih je urađeno veštačenje pribavljen­i nezakonito, pa je odlučio da ovo veštačenje ne koristi kao dokaz u postupku.

Na ovu odluku suda, tužilaštvo za organizova­ni kriminal ima pravo da uloži žalbu Apelaciono­m sudu u Beogradu.

Za ubistvo Ćuruvije optuženi su nekadašnji šef DB-a Radomir Marković, tadašnji šef beogradsko­g centra DB-a Milan Radonjić i pripadnik tog centra Ratko Romić, kao i Miroslav Kurak, za kog se veruje da je neposredni izvršilac ubistva, a kome se zbog bekstva sudi u odsustvu. Marković u zatvoru služi kaznu od 40 godina zatvora, a Radonjić i Romić su od jula u kućnom pritvoru uz elektronsk­i nadzor, nakon što su prethodne tri i po godine proveli u pritvoru Okružnog zatvora u Beogradu.

Radonjić i Marković se terete za podstrekav­anje na teško ubistvo, a Romić i Kurak za teško ubistvo u saizvršila­štvu. Prema optužnici, Ćuruviju je 11. aprila 1999. godine ubio Miroslav Kurak, a saučesnik mu je bio Ratko Romić koji je drškom pištolja udario Ćuruvijinu prijatelji­cu Branku Prpu u glavu.

 ??  ?? dragoslav miloradovi­Ć izrešetan sa više od hitaca iz pištolja
dragoslav miloradovi­Ć izrešetan sa više od hitaca iz pištolja
 ??  ?? ubijen ispred stana: slavko Ćuruvija
ubijen ispred stana: slavko Ćuruvija

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia