Blic

Sestrama koje su izbole komšije određen pritvor

Tužilac Višeg tužilaštva u Zrenjaninu odredio je jednomeseč­ni pritvor rođenim sestrama - Dini T. (22) i Zori T. (25), koje su nožem napale komšiju Lazu S. i njegovog brata Branislava S.

- M. Brkić

One su se, navodno, kod tužioca branile da su “muškarce izbole jer su pokušali da ih opljačkaju”.

Inače, kako je “Blic” već pisao, rođene sestre Dina T. (22) i Zora T. (25) iz sela Melenci u subotu u dva sata posle ponoći nasrnule su na komšiju Lazu S., koji se iz kuće brata Branislava vraćao svojoj kući. Kako je ispričao Branislav, očuh napadačica prvo je njegovog brata udario kofom u glavu, a zatim su ga one odvukle u njihovo dvorište gde su ga ubole u stomak, a zatim grizle i cičale od sreće dok su gledale krv. Branislava, koji je pritrčao bratu u pomoć, lakše su povredile. Očuh devojaka sve je gledao sa strane i dirigovao devojkama.

Dina i Zora uhapšene su istog dana, prilikom čega su izjavile da su “komšije izbole jer su pokušali da ih pokradu”, što povređeni muškarci negiraju. Dva dana kasnije

određen im je pritvor “zbog mogućnosti uticanja na svedoke i okolnosti koje ukazuju da će u kratkom periodu dovršiti pokušano krivično delo ili ga ponoviti”.

Da će započeto delo dovršiti, ali i svakako nastaviti da terorišu selo Melence, sigurna su povređena braća, ali i komšije koje su ovih dana u većem strahu nego ikad.

Žitelji Melenaca kažu da niko nije pričao sa ovom porodicom, koja je iz Austrije došla pre sedam-osam godina, a odakle je, prema njihovim rečima, proterana zbog svojih “verskih uverenja”.

- Ovo im nije prvi put da su nekoga povredili. Već su napali jednu komšinicu, a za napad su dobili samo prijavu, nakon čega su i dalje bili među nama - pričaju preplašene komšije.

 ??  ?? teško povreĐen laza s. sa bratom branislavo­m u bolnici u zrenjaninu
teško povreĐen laza s. sa bratom branislavo­m u bolnici u zrenjaninu
 ??  ?? branislavu uhapšena posekla rame
branislavu uhapšena posekla rame

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia