Blic

„U sali lom“i na vinilu

Bajaga i „Instruktor­i“su juče u Domu omladine pred velikim brojem prijatelja i kolega održali promociju albuma „U sali lom“.

- N. Dž.

Dvanaesti album benda zajednički su objavili PGP RTS i „Croatia Records“. Vladimir Graić, direktor PGP RTS-a, uručio je tom prilikom Bajagi Zlatnu ploču. - Ja sam verovatno jedan od prvih ljudi sa strane koji su čuli ovaj album još dok je bio u radnoj formi i na pola prve pesme sam, da ne budem pretencioz­an, već znao da taj album mora biti izdat za PGP RTS - rekao je Graić. Momčilo Bajagić se kratko zahvalio na lepim rečima, najavivši da će album, na kojem se mogu čuti uticaji od kantrija do hard-roka, izaći i na vinilu, a zatim sa svojim kolegama muzičarima Žikom Milenković­em, Sašom Loknerom, Miroslavom Cvetkoviće­m Cveletom, Čedom Macurom i Markom Nježićem Kićom odsvirao pet od devet pesama, koliko se nalazi na albumu, uz bonus numeru “Kad mesec prospe rekom srebra sjaj”, koju je Bajaga snimio sa grupom “Point Blank” i Dragim Jelićem. Sem Bajage, koji je autor muzike i tekstova, numeru “Noćima sanjam” napisao je Duško Kovačević, “Kad mesec prospe rekom srebra sjaj” komponovao je Dragoljub Crnčević Crnke (Point Blank), a “Severac” Žika Milenković. - Volim da se u našoj muzici čuje mnogo toga iz svetske muzičke riznice. Naravno, svi ti uticaji ne remete prepoznatl­jiv zvuk Bajage i „Instruktor­a“. Dopada mi se da album obiluje različitim žanrovima koji se nadovezuju na bazu, a to je uvek dobar rokenrol - kazao je Bajaga za Tanjug, uveren da rokenrol može da se odbrani od turbo-folka.

Bajagu i „Instruktor­e” su svojim dolaskom podržali i članovi „Riblje čorbe”, „YU grupe”, te Đorđe David, Lena Kovačević, Đura, Ranđa, Čutura, Tanja Pujin, Anđelka Pripić, Marija Kilibarda...

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia