Blic

Šta će nam veći izazov od Brazila

“Karioke” su inspiracij­a, ali za nas su ključni mečevi sa Kostarikom i Švajcarsko­m, smatra mladi reprezenta­tivac.

- Časlav vukoviĆ

Reprezenta­tivni dani u Staroj Pazovi prolaze sporo, a svi naši igrači jedva čekaju da se presele u Rusiju. Ipak, do 11. juna ostalo je još dosta vremena koje će selektor Mladen Krstajić iskoristit­i da spisak skrati sa 27 na 23 imena.

Jedan od “orlova” koji veruje da će biti među putnicima na Svetsko prvenstvo je i Marko Grujić, koga očekuje težak zadatak da se izbori za poziciju na sredini terena pored Matića, Milivojevi­ća, Milinković­a Savića, Ljajića...

- Svako ima pravo da se nada da će zaigrati na Mundijalu. Nama mlađima će svaki nastup biti jako značajan. Od starijih kolega možemo mnogo naučiti i zato se trudimo da budemo najbolji na treninzima - rekao je Grujić.

Fudbaler Liverpula na privremeno­m radu u Kardifu kaže da nije počeo da uči ruski jezik, ali da se nada da će stići do baze u Svetlogors­ku.

- Nisam se spremao. Znam engleski i mislim da će mi biti dovoljan.

“Orlovi” će pre odlaska odigrati dva test meča u Austriji. Rivali su Čile 4. juna, odnosno pet dana kasnije reprezenta­cija Bolivije.

- Odlične provere za nas, znajući da nam je Kostarika protivnik na Svetskom prvenstvu. Čile i Bolivija igraju sličan fudbal kao oni, pa ćemo se lično uveriti u njihov kvalitet i sve što možemo pozitivno iz tih duela upotrebiti protiv Kostarikan­aca.

Utisak je da naši fudbaleri smatraju da je meč prvog kola (17. jun) sa Kostarikom možda i presudan za plasman u drugu fazu.

- Svi znamo da su prve dve utakmice ključne. Imena protivnika možda nisu atraktivna, osim Brazila naravno, ali su to reprezenta­cije sa ozbiljnim igračima. Moramo ostvariti dve pobede kako bismo bili sigurni, to će, nadam se, biti dovoljno da prođemo dalje. Brazil je inspiracij­a i izazov. Protiv njih ćemo igrati energično, kao što igramo u svakoj utakmici, ali sa “kariokama” ćemo posebno da se potrudimo.

Protiv Kostarike ćemo igrati na novom stadionu u Samari.

- Mislim da nam to neće biti problem, kako je nama, tako će biti i ostalima. Ima i drugih novih i obnovljeni­h stadiona, tako da će uslovi za sve biti podjednaki.

Grujić je na kraju dodao da se ne plaši provokacij­a fudbalera Švajcarske, čiji dres nosi dosta igrača sa ovih prostora.

- Kao najmlađi u timu ne pridajem puno značenja tom meču. Za mene će to biti meč kao svaki drugi. Ne padam na provokacij­e, ugledam se na starije kolege. Ne bih da komentariš­em dalje jer je nebitno - poručio je Marko

Grujić.

 ??  ?? samo je selektor senegela alu sise mlaĐi od našeg mladena krstajiĆa, koji je . marta proslavio roĐendan .
samo je selektor senegela alu sise mlaĐi od našeg mladena krstajiĆa, koji je . marta proslavio roĐendan .

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia