Blic

Protiv Srba kao hokejaši

Momci su na ledu pokazali kako se bori i oni su pravi primer, kaže prvi stručnjak “helena”.

- A. Pijevac

Ako u Kalinjingr­adu zazimi sredinom juna, onda naši fudbaleri nemaju šta da traže protiv Švajcarske u meču drugog kola Svetskog prvenstva. Šalu na stranu, selektor “helena” Vladimir Petković od svojih igrača je zatražio da se u Rusiji bore kao hokejaši koji su nedavno postali vicešampio­ni planete. Švajcarci su u finalu posle penala poraženi od Švedske.

- Zbog karaktera, mentalne snage i hrabrosti, od svojih fudbalera tražim da igraju kao naši hokejaši. To je primer koji moramo da sledimo i koji

može da nas odvede daleko na Mundijalu - rekao je selektor Petković. Inače, među navijačima u Švajcarsko­j vlada neviđeni optimizam. Nacija je sigurna da njihov tim prolazi grupu zajedno sa Brazilom. Meč sa Srbijom je obeležen kao derbi, međutim, utisak je da se Švajcarci više plaše nepredvidi­vih Kostarikan­aca. - Imamo malo informacij­a o Kostariki koja zna da napravi iznenađenj­e na velikim takmičenji­ma. Srećom, sa njima igramo u poslednjem kolu kada će se sigurno i rešavati pitanje timova koji odlaze u drugi krug - dodao je napadač Haris Seferović. Petković je igrače okupio u Luganu gde će trenirati sve do nedelje i prijateljs­kog meča sa Španijom u Viljarealu. Slično kolegi Mladenu Krstajiću, švajcarski selektor će morati da precrta tri imena sa spiska putnika za Svetsko prvenstvo. Za sada je sigurno samo da će otpasti četvrti golman Gregor Kobel, kao i da će

otpasti jedan od četvorice napadača među kojima su Seferović, Drmić, Gavranović i Embolo. Pretpostav­lja se da će Petković odlučiti posle duela sa Španijom kako bi poslednji test meč sa Japanom (8. jun) mogao da počne u sastavu koji će se 17. juna suprotstav­iti Brazilu.

- Svi će dobiti priliku da se nametnu i pokažu da li zaslužuju mesto u ekipi. Niko nije povlašćen i nema sigurno mesto - kratak je Vladimir Petković, koji na klupi Švajcarske ima skor od 21 pobede, šest remija i osam poraza.

Fudbalski savez Švajcarske je odlučio da oba test meča budu protiv reprezenta­cija koje su se plasirale na Svetsko prvenstvo kako bi igrače uveli u takmičarsk­i ritam. Takođe u nedelju, na teren će i preostala dva rivala “orlova” u grupi E, Brazil igra sa Hrvatskom, dok će se Kostarika okušati sa reprezenta­cijom Severne Irske. “Karioke” će pre odlaska u Rusiju igrati još sa Austrijom (10. jun), a Kostarika sa Engleskom (8. jun).

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia