Blic

Jasnić u strahu od hapšenja, od političara traži da ga zaštite

Smenjeni predsednik Univerzite­tskog saveza Siniša Jasnić traži podršku moćnih političara koji bi ga u sudskom procesu zbog afere s Univerzija­dom zaštitili, saznaje nezvanično „Blic”.

- Ekipa „blica“

NAKON ŠTO JE „BLIC” OTKRIO AFERU, ISTRAŽNI ORGANI SU POČELI DA RADE NA SLUČAJU

Svestan da je sve otišlo predaleko i da će čitava afera i zloupotreb­e u vezi s osnivanjem preduzeća “Evropske univerzite­tske igre 2020” biti završene sudskim postupkom, Jasnić pokušava da nađe zaštitu.

- Odnosi Jasnića i Vanje Udovičića su zahladneli, došlo je do svađe i pošto oslonac više neće biti ministar sporta, Jasnić je počeo da traži izlaz, odnosno zaštitu sa druge strane. Obratio se nekim od najmoćniji­h političara u zemlji i ispričao sve kome je sporan novac otišao - kaže izvor “Blic” upoznat sa detaljima.

Kako saznajemo, Jasnić je pomenuo tri imena.

- Zavladala je panika, svi koji su muljali pucaju po šavovima i zato Jasnić sprema teren da bude svedok saradnik - kaže naš sagovornik.

“Blic” saznaje i da je Jasnić sredinom maja saslušan u svojstvu građanina po nalogu Tužilaštva, kao i da se očekuje još jedno saslušanje u narednim danima.

Jasnić je istražitel­jima objasnio da je zaslužan lično za to što je Beograd dobio organizaci­ju Univerzite­tskih igara, kao i da u početku nije imao ničiju podršku u Univerzite­tskom sportskom savezu.

- Rekao je da se zbog toga obratio Vladi i da mu sada, kada je sve krenulo, smeštaju ljudi iz USSS koji ga nisu podržali, a koji bi sada da se okoriste o Univerzite­tske igre što finansijsk­i, što da po-

kupe lovorike za uspešnu organizaci­ju - navodi naš sagovornik.

On je objasnio kako su tekli procedura, konkurs, kako se dogovarao sa EUSAom.

- Rekao je da o svim odlukama postoje zapisnici sa sednica Sportskog saveza - kaže isti izvor.

Jasnić je optužio saradnike iz USSS da ga nakon što je doveo Univerzite­tske igre, blate kod premijerke i ministara, kao i da medijima dostavljaj­u informacij­e. Kako naš sagovornik kaže, Jasnić nije imenom i prezimenom tokom saslušanja pominjao Vanju Udovičića, već je govorio o Ministarst­vu sporta.

Inače, Prvi osnovni sud u Beogradu odlučio je da je odluka Skupštine USSS o smeni Siniše Jasnića legalna i legitimna i da on više nije predsednik te organizaci­je. Sud je odbacio Jasnićevu tužbu protiv organizaci­je u čijoj fotelji on i dalje sedi. Odbačen je i njegov zahtev za uvođenje privremene mere, koji je smenjeni Jasnić podneo da bi sprečio da novi predsednik USSS profesor Dejan Madić, koji je izabran 30. marta, preuzme funkciju i zakonsko zastupanje USSS.

Izvor “Blica” je ispričao da je Jasnić pokušao da prevari i sud, ali je njegova prevara u poslednjem momentu otkrivena.

 ??  ?? jasniĆ je sredinom maja saslušan u policiji
jasniĆ je sredinom maja saslušan u policiji
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia