Blic

Divlje zveri uspaničile Nemce

Dva lava, dva tigra i jaguar, koji su juče pobegli iz zoo-vrta u Lunebahu na zapadu Nemačke, uhvaćeni su nakon višečasovn­e potrage.

- D.K.

Divlje životinje pobegle su iz zoološkog vrta nakon poplave koju je u Lunebahu izazvala jaka oluja praćena obilnim padavinama. Velika panika nastala je u opštini na zapadu zemlje nakon što je policija izdala saopštenje stanovnici­ma da ostanu u domovima i da ako vide opasne životinje pozovu pomoć.

Kako su objavili tamošnji mediji, iz zoo-vrta je pobegao i medved, ali je vrlo brzo pronađen i usmrćen, preneo je Bi-Bi-Si.

Lokalni brodkaster SVR je najpre javio da su pobegli lavovi i pume, ali je policija

ZA PREDATORIM­A SU, PORED POLICIJE I VATROGASAC­A, U POTRAGU KRENULI I DRONOVI

kasnije utvrdila da su nestale životinje tigrovi i lavovi i jaguar. U opsežnu operaciju potrage bili su uključeni policajci, vatrogasci, pripadnici specijalni­h snaga, ali i dronovi. Kako su rekli građani za agenciju „Asošijeted pres“, smatralo se da su životinje ostale negde na teritoriji vrta koji se nalazi nedaleko od granice sa Luksemburg­om i Belgijom. Ipak, svima je savetovano da ne izlaze dok se predatori ne pronađu.

Zveri su ubrzo pronađene i vraćene u vrt.

Zoološki vrt koji je uspostavlj­en 1965. godine samo sa psima, magarcima i divljim svinjama danas je dom za preko 400 divljih životinja, uključujuć­i i sibirske tigrove, a godišnje ga posećuje oko 70.000 ljudi.

U vlasništvu je porodice Valput i prostire se na oko 30 hektara.

Sličan incident dogodio se pre dve godine na istoku Nemačke u gradu Lajpcigu, kada su dva lava pobegla iz svojih kaveza. Jedan je tad ubijen, dok je drugi ponovo uhvaćen i vraćen u zoološki vrt. Nakon bekstva iz vrta 2017. godine u Ostenbahu likvidiran je i medved, kao i orangutan dve godine ranije u Dizburgu.

 ??  ?? velike maČke vraĆene su u zoološki vrt
velike maČke vraĆene su u zoološki vrt
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia