Blic

Dilera ubili u žbunju iza zgrade

Pljevljak Radovan Laketić (37), koji je svojevreme­no važio za jednog glavnih heroinskih dilera u Beogradu, ubijen je u noći između četvrtka i petka u naselju Veljko Vlahović na Voždovcu.

- Miroslava brkiĆ, ana ž. adžiĆ

Kako nezvanično saznajemo, Laketić je pogođen sa više hitaca oko jedan sat iza ponoći, a njegovo telo našli su prolaznici, stanari okolnih zgrada, tek juče ujutro oko devet sati..

Prema nezvanični­m informacij­ama, Laketić je ubijen u klasičnoj sačekuši, a ubica ili više njih sačekali su ga ispred zgrade u kojoj je živeo kao podstanar. Laketić se do zgrade dovezao džipom. U trenutku kada je izašao iz vozila i krenuo prema ulazu napadači su krenuli prema njemu. Laketić ih je video i pokušao da im pobegne i sakrije se iza drveta oraha i žbunja pored zgrade. Ali nije uspeo, jer ga je ubica sustigao i ispalio hice u njega, pa je Laketić pao u travu pored komšijinog automobila. Automobil je u pucnjavi oštećen, pa ga je policija odnela na veštačenje.

- Oko jedan sat, kroz san sam čula tri, četiri hica. Nisam ni slutila da je neko napadnut, pa nisam izašla iz stana da vidim šta se dešava - kratko je rekla jedna stanarka zgrade ispred koje je ubijen Laketić.

I ona, kao i druge komšije, kazala je da ne znakada se on doselio u njihovu četvorospr­atnicu. Laketić je živeo na poslednjem spratu zgrade kao podstanar, a susedima je bio poznat samo iz viđenja.

Radovan Laketić je krajem prošle godine izašao iz zatvora u Crnoj Gori, gde je bio zbog trgovine drogom. On je uhapšen 2009. godine u Srbiji i osuđen je na 10 godina zatvora. U zatvoru u Sremskoj Mitrovici bio je do 2013. godine, kada je prebačen u svoju domovinu Crnu Goru, gde je odslužio ostatak kazne. Iz zatvora je pušten u decembru 2017. i pretpostav­lja se da se tada vratio u Beograd, gde je nastavio sa aktivnosti­ma zbog kojih je i bio iza rešetaka.

- Operativna saznanja govore da je nastavio sa prodajom droge, ali da se pridružio jednom od dva ozloglašen­a klana iz Kotora. Da li je ubijen u nastavku obračuna između ta dva crnogorska klana koji je u protekle više od tri godine odneo više od 20 života, istražuje se. Pored tog smera istrage, ispituje se da li je možda ubijen jer se zamerio nekome od beogradski­h bosova - rekao je sagovornik „Blica” upoznat sa istragom, i dodao da se zasad ne može precizirat­i da li je Laketićevo ubistvo možda povezano sa likvidacij­om Dragoslava Miloradovi­ća, saradnika Luke Bojovića.

 ??  ?? žrtva bežala preko parkinga do drveta gde ju je napadaČ stigao
žrtva bežala preko parkinga do drveta gde ju je napadaČ stigao
 ??  ?? tragovi krvi u travi na mestu ubistva
tragovi krvi u travi na mestu ubistva

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia