Blic

„TI SI BIO MUZIKA I EMOCIJA“

Među pevačima juče nije bilo podele na bolje i gore, narodnjake i zabavnjake, svi su žalili za Sinanom. Jedinstven­i u bolu da je estrada ostala osiromašen­a za dobrog čoveka i dobrog pevača, koji je plenio svojom emocijom.

-

- Po čemu je Sinan bio jedinstven, poseban i neponovlji­v - kada je pevao on je na sceni davao ne 100 odsto sebe, nego 120 odsto. Toliko je emotivno proživalja­vao svaku pesmu dok je interpreti­rao, nikada to nisam video. Nije uopšte bitno da li volite tu muziku, taj žanr. Ti moraš da razumeš emociju koju nosi, moraš to da prepoznaš. To nesebično davanje na sceni. Tu ekstazu. Pevao je svaki put kao da je poslednji, a opet poslednje koncerte je imao kao da je prvi put na sceni koliko se davao. Jedno je kad pevate u studiju i pružite maksimum. Ali pevaš hiljaditi put istu pesmu i ponovo to radiš sa emocijom koju prepoznaju i oni koji možda ne razumeju tvoj jezik. To je bio Sinan. I to je za iskreno i duboko poštovanje i nezaborav poručio je za “Blic” Željko Joksimović.

Marija Šerifović se u istom maniru oprostila od Sakića:

- Ti nisi bio deo muzike ti si bio muzika! Ti nisi imao emociju - ti si bio emocija ! Mnogo suza od sreće ili tuge je proteklo zbog tvojih pesama! Sinane, legendo, počivaj u miru!

Odlazak Sinana Sakić potresao je Draganu Mirković sa kojom je bio dobar prijatelj.

- Sudbina te na put šalje... Dragi Sinane, ti si otišao na mesto gde nema bola i suza, ali ono što si za sobom ostavio odjekivaće u večnosti. Počivaj u miru, dragi prijatelju, bila je čast poznavati tvoju divnu dušu, hvala ti na svim lepim pesmama i uspomenama koje si nam ostavio - poručila je Dragana, a sa istom emocijom od njega se oprostio i Saša Matić.

- Postoje ljudi kojima nikad ne mogu zaboraviti ono što su učinili za mene kada sam bio na početku karijere. Jedan od njih je i Sinan Sakić, na čijem sam koncertu u sarajevsko­j Skenderiji debitovao... Mnogo me potresla vest o njegovoj smrti. Otišao je najveći estradni emotivac, vanserijsk­i pevač i pre svega čovek. Počivaj u miru legendo. Neka ti je večna slava i hvala za sve.

Od Sinana su se oprostili i Lepa Brena, Jami, Vanesa Šokčić, Aleksandra Prijović i mnogi drugi. Džej je juče u prepodnevn­im satima uveliko bio u Sakićevom domu, kao i menadžer Bane Obradović.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia