Blic

Iz Kraljeva se vidi finale Lige nacija

Bilo je grešaka, ali ne očekujem da u ovom trenutku igramo fantastičn­o. Samo je važno da imamo osam pobeda, kaže selektor Zoran Terzić.

- jelena mediĆ

Finalni turnir Lige nacija je na dohvat ruke srpskih odbojkašic­a. Naše devojke su treći vikend u Kraljevu završile sa maksimalni­m učinkom od tri pobede i nalaze se na prvom mestu tabele sa skorom 8-1, koliko imaju i reprezenta­cije SAD i Brazila. Belgija i Rusija su pobeđene sa 3:0, dok je u derbiju pala i Turska sa 3:2.

- Bilo je grešaka u svim utakmicama, ali to je očekivano. Ekipa nije spremna, kao što nisu spremne ni ostale reprezenta­cije u Ligi nacija. Normalno je da bude oscilacija. Međutim, protiv Turske, je postojao još jedan faktor koji nam je vezao ruke, a to je prevelika želja da se pobedi pred domaćom publikom. Devojke su igrale stegnuto od početka i nije bilo mirnoće. U trenucima kada smo napravili pristojnu prednost, stvari su funkcionis­ale bolje. Ipak, posle svega, najvažnije je da smo dobili utakmicu. Kvalitetni­ji jesmo i za toliko smo pobedili, ali definitivn­o postoji prostor za napredak. Nije bilo ni za očekivati da pružamo fenomenaln­e partije u ovom periodu - rekao je selektor Zoran Terzić.

Ekipa se sada seli u Roterdam, na turnir četvrte nedelje od utorka do četvrtka, na kojem ćemo igrati sa Dominikans­kom republikom, Italijom i domaćinom Holandijom.

- Sa jedne strane je dobro da imamo skoro pa maksimalan učinak iz devet mečeva, ali mnogo toga može da padne u vodu ako vežemo dva poraza. Naš cilj je da završimo u pet ekipa koje putuju na finalni turnir, međutim, ima još timova koji nam prete. Recimo, Rusija je dve pobede iza nas. Ako samo jednom kiksnemo, naći ćemo se u teškoj situaciji. U Holandiji nam je najvažnije da pobedimo prva dva rivala, Italiju i Dominikans­ku republiku, i da pokušamo da sačuvamo snagu. Sa dva trijumfa imamo dobre šanse protiv domaćina Holandije zaključio je Terzić.

Vikend u Kraljevu su, ponovo, iznele naše tri najbolje odbojkašic­e, Tijana Bošković, Brankica Mihajlović i Milena Rašić, ali je potrebno da se i ostale igračice uključe i pomognu.

- Priznajem da sam imala tremu jer sam prvi put igrala pred domaćom publikom. Bilo je neverovatn­o i ovo je doživljaj za ceo život. Možda smo zbog toga i odigrale slabije, ali potrudićem­o se da sve ispravimo već od narednog turnira - dodala je Jovana Stevanović.

 ??  ?? selektor terziĆ kaže da tek oČekuje prave rezultate odbojkašic­e srbije pobedile su sve protivnike na turniru u kraljevu
selektor terziĆ kaže da tek oČekuje prave rezultate odbojkašic­e srbije pobedile su sve protivnike na turniru u kraljevu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia