Blic

Trojica srpskih košarkaša na NBA kampu u Trevizu

- Godina XXII, broj 7648 -

ubedljiv 7:4, da bi u četvrtom setu potpuno rasturio igru Bautiste Aguta i posle tri sata i 48 minuta velike borbe mogao je da čvrsto stisne pesnicu i proslavi pobedu.

- Još jedan veliki meč. Zadovoljan sam, moram da budem jer sam dobio jednog izvanredno­g tenisera i specijalis­tu za šljaku. Agut nikada ne odustaje, to ste mogli da vidite i za svaki poen sam morao da naporno radim. Želeo bih i da se zahvalim publici koja je ponovo napravila neverovatn­u atmosferu rekao je Đoković, koji je devet mesta slabije plasiran od Bautiste Aguta.

Posle meča bilo je evidentno da Novak nije planirao da igra pet setova.

- Da, noge su postale teške i počeo sam da osećam umor. Sredinom četvrtog seta je počela da pada i

NBA liga je objavila imena 40 košarkaša, rođenih van granica Sjedinjeni­h Američkih Država, koji bi trebalo da učestvuju na Global kampu u Trevizu koji počinje danas i traje do utorka. Među pozvanim igračima, nalaze se trojica srpskih košarkaša, Aleksandar Lazić (Mega Bemaks), Vanja Marinković (Partizan) i Dušan Ristić (Arizona).

Kamp će sadržati intervjuis­anje kiša i samo sam razmišljao da što brže završim meč. Međutim, ovo je Pariz i ovakvi uslovi su potpuno normalni.

Novaka u osmini finala očekuje četiri godine stariji Fernando Verdasko, koji je u trećem kolu iznenadio Grigora Dimitrova 7:6 (7:4), 6:2, 6:4. Bivši momak Ane Ivanović je 35. na ATP listi i ne može da se pohvali dobrim rezultatim­a ove sezone.

- Odlično se poznajem, međutim, moram da se prisetim kada smo poslednji put igrali. Sada mi je najvažnije da se posvetim porodici i da se opustim. Iza mene je naporna nedelja. Ima vremena, razmišljać­u o Verdasku - poručio je Đoković. igrača, treninge pet na pet, šuterske veštine, kao i testiranje kondicione spremnosti. Svih 30 NBA timova će imati svoje predstavni­ke koji će pratiti mlade nade u Italiji.

Glavni cilj je da se košarkaši koji planiraju da izađu na ovogodišnj­i draft (održava se 21. juna u Bruklinu) najjače lige sveta predstave u što boljem svetlu, kako bi sebi obezbedili što bolju poziciju na izvlačenju.

Vanja Marinković se povredio u prvom meču polufinala plej-ofa sa Crvenom zvezdom, u drugoj nije ni igrao i pitanje je da li će biti spreman za kamp u Trevizu. Mladi košarkaš Partizana se prijavio za NBA draft koji će se održati 21. juna u Njujorku i na kojem će jedna od zvezda biti Luka Dončić, za koga se očekuje da bude prvi ili drugi pik.

 ??  ?? vanja marinkoviĆ se povredio protiv zvezde i pitanje je da li Će putovati u trevizo
vanja marinkoviĆ se povredio protiv zvezde i pitanje je da li Će putovati u trevizo

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia