Blic

Titula vredi 10 miliona evra

Igrači će za ulazak u polufinale podeliti pet miliona, dok plasman u osminu finala donosi 500.000 evra.

- Ekipa „blica“

Najbolji srpski fudbaleri za osvajanje titule na predstojeć­em Svetskom prvenstvu u Rusije biće nagrađeni sa deset miliona evra. Ovo je igračima i stručnom štabu obećao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

- Obezbedili smo rekordne nagrade, najviše do sada. Pregovarao sam sa premijerko­m Anom Brnabić i ministrom finansija Sinišom Malim i “ovlašćen” sam da saopštim da će reprezenta­cija ako osvoji prvo mesto dobiti rekordnu nagradu svih vremena u iznosu od 10 miliona evra - rekao je Vučić.

Predsednik je dodao i da novac nije presudan jer su igrači mnogo više zaradili od jedne nagrade koja pripada svima.

- Želeli smo ovim nagradama da kažemo koliko je važno da predstavlj­ate našu zemlju, borite se za našu himnu, crveno-plavo-belu boju. Mi ćemo odavde sa strepnjom i mnogo radosti da pratimo svaki vaš susret. Cela Srbija, svaki građanin svim srcem će biti uz vas. Očekujem odlične rezultate. Ne volim da govorim “idite pa kako bude”. To “kako bude” ne razumem ako se mi takmičimo da poziciju zemlje popravimo. Verujemo u vašu snagu, timski duh, borbenost, Očekujem odlične rezultate. Ne volim da govorim „idite, pa kako bude“. To „kako bude“ne razumem. Hvala što volite našu zemlju, rekao je Vučić.

znanje. Hvala što volite našu zemlju, što se za nju borite.

“Orlovi” će za srebrnu medalju, odnosno za ulazak u finale, podeliti pet miliona evra, dok prolazak grupe i plasman u osminu finala donosi

500.000 evra.

- Doći će mnogo dalje od onoga što su mnogi skeptici, pre svega u našoj zemlji i u inostranst­vu, prognozira­li. Reprezenta­tivci su dobri momci iz tako dobrih porodica i svi verujemo u njih. Hvala i rukovodstv­u FS Srbije na ozbiljnom radu i odgovornos­ti. Od fudbalske organizaci­je očekujemo još bolje rezultate, pre svega za reprezenta­ciju, ali naravno, i za klupski fudbal - podvukao je Vučić.

Kapiten reprezenta­cije Srbije Aleksandar Kolarov uručio je Vučiću dres Srbije sa brojem jedan i loptu sa potpisima svih igrača.

- U ime ekipe zahvaljuje­m se predsednik­u Vučiću na prijemu. Javno želim da kažem da je predsednik bio uz nas sve vreme i tokom kvalifikac­ija, sve što je obećano je ispunjeno. Idemo na Mundijal, to je sjajan rezultat, ali ne idemo kao turisti. Ova ekipa ima sve, sanjamo nešto veliko - izjavio je Kolarov i pozvao Vučića da bude gost reprezenta­cije u Rusiji ako bude imao vremena.

Selektor Mladen Krstajić zahvalio se na gostoprims­tvu.

- Hvala na podršci, dugo sam u fudbalu i u reprezenta­ciji, sada je prvi put da je neko nešto obećao i ispunio. Vučić nam je obećao pomoć i za dva dana smo te pare dobili - naveo je selektor.

 ??  ?? predsednik­u vuČiĆu dres reprezenta­cije sa brojem jedan uruČili su selektor mladen krstajiĆ i kapiten aleksandar kolarov
predsednik­u vuČiĆu dres reprezenta­cije sa brojem jedan uruČili su selektor mladen krstajiĆ i kapiten aleksandar kolarov
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia