Blic

Fijat ostaje u Srbiji

-

Premijerka Ana Brnabić je izjavila juče da će uskoro imati razgovore sa predstavni­cima „Fijata“, kao i da sve ukazuje na to da će ta kompanija ostati u Srbiji.

- Imamo sve indicije da će „Fijat“ostati u Srbiji, nadamo se da ćemo uskoro videti njihove investicio­ne planove. Ja ću kao predstavik države imati uskoro razgovore sa njima jer želim da čujem tačno šta su njihove investicio­ne odluke, ali sam danas mnogo manje zabrinuta za radnike „Fijata“i Kragujevca nego što sam bila pre godinu dana kada smo imali štrajk u „Fijatu“- rekla je Brnabićeva novinarima u Boljevcu, gde je posetila preduzeće FPM Agromehani­ka.

Na pitanje da li će sa „Fijatom“biti produžen ugovor pošto ističe ove godine, Brnabićeva je kazala da je Vlada spremna za dalje razgovore, ali da želi prvo da vidi koja će biti ponuda te kompanije.

- Želimo da vidimo koja je njihova ponuda prema radnicima i prema državi. Očekujemo da ona bude u

najboljem interesu radnika i države i u odnosu na njihovu poudu ćemo reagovati - kaže premijerka.

Da će se proizvodnj­a “fijata 500L” nastaviti u Srbiji, potvrdio je i izvršni direktor kompanije „Fijat Krajsler automobili“(FCA) Serđo Markione. Kako prenosi italijansk­i portal “Autoblog”, Markione je rekao i da je “fijat 500” idealan model da postane “100 odsto električni model za Evropu”.

- „Fijat 500“je idealno vozilo za potpuno električno rešenje. Planiramo da iskoristim­o ikonski status ovog automobila i na njega primenimo zelenu tehnologij­u, proširujuć­i opseg modela izjavio je Markione, dodajući da će modeli „500X“i „500L“dobiti hibridne motore.

Markione je, predstavlj­ajući petogodišn­ju poslovnu strategiju FCA, najavio niz poteza, među kojima je najava lansiranja “fijata pande” na električni pogon, povratak modela “500 giardinier­a” i povećanje proizvodnj­e premijum modela u Italiji. Tanjug

 ??  ?? premijerka ana brnabiĆ Će održati sastanak sa predstavni­cima „fijata“
premijerka ana brnabiĆ Će održati sastanak sa predstavni­cima „fijata“

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia