Blic

SUDBINA ME NA PUT ŠALJE

Sinan Sakić preminuo je juče u porodičnom domu u zagrljaju supruge Sabine i sinova Alena i Ernesta, koji su uz njega bili sve vreme. Uz suze i jecaje pevač je ispraćen u rodnu Loznicu, gde će biti sahranjen.

- ekipa “blica”

Stihovi Sinanove pesme „Sutra s tobom neću biti, odnosi me život dalje. Ja te volim, al‘ šta mogu, sudbina me na put šalje” juče su se pevali uz suze. Sudbina legendarno­g pevača htela je da premine tačno na 40 godina od kada je počeo svoju karijeru, kojom je obeležio jednu muzičku epohu. U svojoj interpreta­ciji bio je specifičan, pa je teško da će muzička scena ikada imati njegovog naslednika.

Na njegovim koncertima u trens su padali ljubitelji narodnjaka, a rokeri, reperi i di-džejevi. Muzički znalci o njemu su govorili kao o fenomenu, čoveku koji je emocijom kroz stihove rušio forme žanrova. Generacije su se uz njega rađale, patile, tugovale, radovale i slavile.

Kada je prvi put zapevao u “Južnom vetru” svi su znali da će taj mladić sa očima boje dima u kojima stalno iskri sjaj napraviti nešto veliko. Ne zato što je imao glas bolji od drugih, već zato što je nosio emociju, što ga je srce razlikoval­o od ostalih interpreta­tora. Tužan je jedino način na koji je za kratko vreme napustio porodicu, prijatelje, kolege, fanove i ovaj svet. Borio se lavovski s opakom bolešću, prošle godine ugrađeni su mu stentovi u žučne kanale, ali su lekari ustanovili da to nije trajno rešenje te da će morati na transplant­aciju jetre. Nije je dočekao. Preminuo je u porodičnom domu u naručju supruge Sabine i sinova Ernesta i Alena, tek što je zakoračio u sedmu deceniju života.

- Otišla je moja ljubav, osećam se mrtvo. Ne znam šta sada da radim - rekla je Sabina za “Blic” kroz suze, i dodala da je i dalje ljuta što je iz Kliničkog centra prebacila Sinana na privatnu kliniku jer je smatrala da ga nesavesno leče.

- Veoma sam ljuta i dalje, besna sam zbog svega, molim vas, kuća mi je puna, to je sve što mogu sada da vam kažem.

Uz jecaje i krike Sabina je ispratila supruga, kada su ga u kovčegu izneli iz stana kako bi ga prevezli u Loznicu, gde će Sakić biti i sahranjen.

- Bio sam sa njim kad je preminuo. Niko iz porodice nije u stanju da priča jer su svi u šoku - rekao je njegov sin Ernest, a Alen dodao:

- Nije bio svestan kada je preminuo. U poslednjih nekoliko dana njegovo stanje se pogoršalo i nije bio svestan. Svi smo bili uz njega dok je umirao. Moja majka je sve ovo teško podnela, a sada je pod dejstvom lekova.

Veliki broj prijatelja, kolega i komšija okupio se juče u njihovom porodičnom domu u Beogradu kako bi porodici izjavili saučešće i oprostili se od Sinana. Na društvenim mrežama fanovi ne prestaju da kače neke od najvećih njegovih hitova, najviše žensku himnu “Lepa do bola” i “Izađi na pet minuta”. Sinan je karijeru počeo pesmama “Rastanak kraj reke” i “Sreli smo se mnogo kasno”, a onda su nastavili da se ređaju hitovi “Ej od kad sam se rodio”, “Zaljubljen u tebe” i još mnogo drugih pesama, ali i singl “Sabina” koji je posvetio supruzi.

 ??  ?? kovČeg je po želji porodice prebaČen u loznicu sinan je preminuo u zagrljaju supruge i sina
kovČeg je po želji porodice prebaČen u loznicu sinan je preminuo u zagrljaju supruge i sina

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia