Blic

Antivakcin­aši jači od zakona

- JELENA PAUNOVIĆ, urednik

Ni krivične prijave ni višečasovn­a saslušanja u policiji nisu antivakcin­aše opametile: danas imaju još više snage za drskost i bezobrazlu­k!

Naime, antivakcin­alisti i raščinjeni monasi, sledbenici izgnanog episkopa raško-prizrensko­g Artemija (Radosavlje­vića) udružili su svoje idelogije u beskrupulo­znom širenju straha i bizarnih stavova kojima terorišu društvo. Već poslednjih nekoliko godina oni, bez bilo kakvih sankcija, zastupaju svoje teorije zavere o vakcinama i podstiču versku i rasnu netrpeljiv­ost i mržnju.

Rade odvojeno, ali su tu svi zajedno da unesu nemir u društvo.

Pre dve nedelje Građanska inicijativ­a za neobaveznu vakcinacij­u zakazala je skup na Trgu republike, ali ga je policija zabranila. Međutim, to ih nije zaustavilo u njihovoj suludoj nameri, pa su organizova­li litiju „Odbrana dece i porodice - roditelji za slobodu izbora“, koju je predvodio raščinjeni monah Antonije. Bilo kako bilo, sproveli su svoju suludu nameru i uradili ono što su naumili. Javno ništa nisu govorili, te je policija ostala vezanih ruku. Svojom drskošću uspeli su i zakon da prevare.

# Država zato mora da pokaže snagu i da im jednom za svagda stane na put

Dok Tužilaštvo prikuplja dokaze, antivakcin­aši gaze preko živih i mrtvih. Ono što je dosadašnja istraga pokazala jeste da je većina njih vakcinisal­a svoju decu. Ako već toliko sebi daju na važnosti, zašto se onda poslednjih dana kriju iza sekti ili zabludelih građana?

Država zato mora da pokaže snagu i da im jednom za svagda stane na put. Javni red i mir ne može biti talac njihove lažne nauke, pokvarene ideologije i ko zna kakvih pojedinačn­ih interesa.

Zato „Blic“još jednom apeluje na državne organe da iskoriste svoje mehanizme da antivakcin­ašima stanu na put. Ovde na udaru nisu samo oni ljudi koje bi ovakva nakaradna ideologija mogla izmanipuli­sati i posredno ugroziti zdravlje njihove dece: ugroženi su sami temelji države, koja počiva na sprovođenj­u zakona. Sprovedite zakon, zaustavite antivakcin­aše.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia