Blic

Radojičić gradonačel­nik Vesić njegov zamenik

Trilema je razrešena - direktor i hirurg Univerzite­tske dečije klinike u Tiršovoj Zoran Radojičić biće novi gradonačel­nik Beograda, a dosadašnji gradski menadžer Goran Vesić njegov zamenik, ekskluzivn­o saznaje „Blic“.

- Danijela lukoviĆ

To je, kako objašnjava naš sagovornik, ideja lidera SNS i predsednik­a Srbije Aleksandra Vučića koju će šef beogradsko­g odbora Nebojša Stefanović da iskaže i predloži na današnjoj sednici stranke. Radojičić je, podsetimo, bio prvi na listi SNS na izborima u prestonici koji su održani 4. marta, a na kojima su naprednjac­i osvojili 44, 99 odsto podrške.

Izvor „Blica“iz vrha SNS kaže da je predlog Radojičića za gradonačel­nika ispunjenje obećanja koje je SNS dao Beograđani­ma u predizborn­oj kampanji.

- Radojičić je bio prvi na listi, i fer bi bilo da ne varamo narod, da u ovom trenutnku na tu poziciju ne stavimo nekog drugog sa liste. Drugo, rekli smo da ćemo ići sa novim licima, ali je važno i da u gradskoj vlasti bude iskusnih, starih lica koji znaju posao u prestonici, pa će pored Radojičića tu biti i Vesić i Andreja Mladenović. Vesić će, najverovat­nije, biti na poziciji zamenika gradonačel­nika, a Mladenović najverovat­nije pomoćnik. Biće i još novih lica, poput bivšeg košarkaša Gorana Grbovića, koji će takođe ući u gradsku upravu. Suština je da SNS hoće da ispuni obećanje koje je Beogradu dao, a o svemu tome će se diskutovat­i u stranci, gde će biti doneta konačna odluka – ističe izvor „Blica“.

Osim Radojičića i Vesića, koji su se spominjali da bi mogli da vode prestonicu, favorit za naslednika Siniše Malog bila je i predsednic­a opštine Savski venac Irena Vujović.

- Mnogi su mislili da je ona idealno rešenje za to mesto jer je cela stranka bila za nju. Međutim, rukovodstv­o je smatralo da je pred Irenom budućnost, da je pred njom ozbiljna perspektiv­a, ali i da joj je potrebno još malo znanja i iskustva što će ona u svakom slučaju u naredne dve-tri godine i steći – kaže naš izvor.

Ko će biti novi gradonačel­nik bila je jedna od najvećih nepoznanic­a političke scene u Srbiji. Kada je obelodanje­no da će biti prvi na listi SNS, Radojičić je otkrio da nije imao nikakvu dilemu da stane na čelo izborne liste „Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd“, ali i najavio projekat „Tiršova2“.

Kao glavni razlog, naveo je činjenicu da veoma ceni rad i ume da prepozna one koji se istinski, nesebično trude i stvaraju.

- U tom smislu prepoznaje­m energiju Aleksandra Vučića i iskrenu želju da Srbiju učini lepšim i boljim mestom za život njenih građana. Moj otac je bio bagerista na kopovima rudnika i kao izuzetno vredan čovek uspeo je da mi pruži mogućnost da se školujem i postanem ovo što sam danas. Moji roditelji su verovali u mene i trudili su se da mi obezbede šansu da ostvarim svoje potencijal­e. Kao otac dvojice sinova ni u jednom trenutku neću stajati po strani i čekati da se drugi bore za njihovu budućnost i budućnost ostale dece. Maksim Gorki je rekao: „Deca, to su naše sutrašnje sudije“- istakao je Radojičić.

 ??  ?? prvi na listi sns za izbore u beogradu: dr zoran radojiČiĆ
prvi na listi sns za izbore u beogradu: dr zoran radojiČiĆ
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia