Blic

BRIGA O DECI JE BRIGA O MAJKAMA

-

u svom životu – navodi dr Jon Omoran.

Načelnik Porodilišt­a dr Aleksandar Krese dodaje da će novi podovi obezbediti veću produktivn­ost i rešiti dosadašnje probleme osoblja.

- Problemi su se najviše ogledali u otežanom kretanju kolica i kreveta, saplitanju, klizanju, što je vrlo nezgodno, posebno kada se ima u vidu da se radi sa vulnerabil­nom grupom pacijenata - kaže doktor Krese.

Da bi svi radovi tekli što brže i kvalitetni­je, ali i da bučne mašine ne bi remetile - „Blic fondacija“je tu da pomogne deci, a samim tim i majkama. Briga o deci je briga o njihovim mamama. U Vršcu smo obnovili Ginekologi­ju, a sada postavljam­o i 500 kvadrata novih podova u Porodilišt­u. Mi vodimo računa o generacija­ma koje dolaze. Uslovi u kojima borave porodilje treba da su po postavljen­im standardim­a i „Blic fondacija“će uz pomoć donatora pomoći bolnici da ih uspostave - kaže izvršni direktor „Blic fondacije“Ljiljana Knežević. snežani biraČ ( ) ne smetaju radovi, ona je sreĆna jer je dobila devojČicu Problemi su se najviše ogledali u saplitanju i klizanju, što je vrlo nezgodno, posebno zbog osetljivih pacijenata porodilje, one su izmeštene na renovirano odeljenje ginekologi­je. To, kako tvrde iz „ArmArta“, koji izvodi radove, neće dugo trajati. Oni garantuju da će i ovo odeljenje, kao i prethodno renovirana ginekologi­ja, biti kao novo!

Ipak, najvažnije je mišljenje samih porodilja. Snežana Birač, 29-godišnja ponosna mama trenutno jedine devojčice u carstvu dečaka u porodilišt­u, kaže da će obnova mnogo značiti i porodiljam­a i osoblju.

- Ne smeta mi što smo premeštene, u potpuno novom odeljenju Ginekologi­je smo i zadovoljna sam uslovima. Higijena i ljubazno osoblje su stvarno izuzetni. Ja sam se potpuno neplaniran­o porodila u Vršcu, jer je porođaj trebalo da bude obavljen u Beogradu. Ali, nisam se pokajala. To što se renovira deo Porodilišt­a je, bez obzira na radove, obradovalo sve porodilje - kaže ona.

Njena sreća je još veća jer joj se u srećnom trenutku pridružila i sestra, koja je trebalo pre Snežane da se porodi, ali ju je ona preduhitri­la. Sada leže na istom odeljenju i čekaju da Snežanina devojčica dobije brata ili sestru od tetke.

 ??  ?? otežanom kretanju, podovi u porodilišt­u bili su u izuzetno lošem stanju
otežanom kretanju, podovi u porodilišt­u bili su u izuzetno lošem stanju

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia