Blic

Prolazak na crveno odneo tri života!

U lančanom sudaru tri automobila, koji se dogodio juče na raskrsnici Ovčanskog i Pančevačko­g puta, život su izgubile tri osobe, saznaje „Blic“

- N. g. - b. b

Do nesreće je došlo juče oko 9 sati ujutru kada su se sudarila tri vozila - “dačija”, “korsa”, “fijat”.

Ženska osoba (65) koja je bila na mestu suvozača u “korsi” preminula je na licu mesta, a drugo dvoje po dolasku u bolnicu. Kako je za “Blic” ispričao Velizar Guberinić, vozač “fijata”, trećeg vozila koje je učestvoval­o u tragičnom udesu on je išao iz pravca Zrenjanins­kog puta kada je do udesa došlo.

- “Dačija” se kretala iz pravca Ovče, a “korsa” novim Pančevački­m putem. Sve se brzo desilo, moj utisak je da je vozilo iz pravca Pančeva najverovat­nije prošlo na crveno svetlo i tad udarilo “dačiju” i mene. Žena je, nažalost, poginula odmah - priča Velizar Guberinić, koji je, srećom, prošao bez telesnih povreda, ali je automobil pretrpeo veću materijaln­u štetu sa prednje strane.

Bio je vidno potresen zbog cele situacije i kaže da se sve u sekundi dogodilo, ali da je na kraju brzo reagovao i pozvao Hitnu pomoć. Odmah su iz obližnje privatne kuće stigla dva brata, i sami pogođeni ličnom porodičnom tragedijom dan ranije, i pomogli u izvlačenju povređenih žena iz “korse”.

Kako saznajemo, u “korsi” su se vozile tri žene, sve su bile starije, a one su i najgore prošle. Žena

(65), koja je bila suvozač izgubila je život na licu mesta, a drugo dvoje u Urgentnom centru..

Po celom putu su bile razbacane stvari koje su se prosule iz “korse”: peškiri, pidžame, posteljina, pa se pretpostav­lja da su se žene vraćale sa buvljaka u Pančevu.

Sa druge strane, treći učesnik u udesu, vozač “dačije” Zoran Zorić (47), bio je sam u kolima kada se to dogodilo i vraćao se iz Ovče.

- Dugogodišn­ji mi je prijatelj, on ni mrava ne bi zgazio. Mogu da potpišem da on nije prošao na crveno! On je profesor na Veterinars­kom fakultetu, ugledan čovek, fin, uvek spreman da pomogne. On je otišao u drugi deo Ovče kod prijatelja da pomogne u šišanju ovaca, a ovo se desilo kad se vraćao kući, gde isto drži životinje i brine o njima - objašnjava za “Blic” Milorad Bulat, prijatelj Zorića koji je došao da vidi šta se dogodilo i postara se za profesorov­a kola. Bulat dodaje da su mu javili prvo da je u lošem stanju, a kasnije i da je preminuo. Istraga će pokazati ko je prošao na crveno svetlo.

SVE SE DESILO ZA NEKOLIKO SEKUNDI. ČIM SAM DOŠAO SEBI POZVAO SAM POLICIJU, TVRDI OČEVIDAC

 ??  ?? na mestu život izgubila žena koja je bila suvozaČ
na mestu život izgubila žena koja je bila suvozaČ
 ??  ?? nastradao: zoran zoriĆ tragediji kumovalo nepoštovan­je saobraĆajn­ih propisa
nastradao: zoran zoriĆ tragediji kumovalo nepoštovan­je saobraĆajn­ih propisa

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia