Blic

Grbić je uspeo da probudi „orlove“

Pobede nad Bugarskom i Rusijom došle su u pravom trenutku posle loših partija iz Kraljeva.

- Jelena mediĆ

Posle dva neuspeha u Kraljevu i maksimalni­h poraza od Brazila i Italije, Srbiji su date male šanse da se plasira na fajnal siks premijerno­g takmičenja Lige nacija. Ipak, puleni Nikole Grbića, javnosti su u Sofiji pokazali da ih nikada ne treba otpisivati i da im preveliko srce i borbenost ne dozvoljava­ju nikada da odustanu. U prva dva dana drugog vikenda, Srbi su najpre sa 3:2 pobedili Bugare, a onda istim rezultatom u pravom trileru nadigrali su i Rusiju. Nakon ta dva trijumfa, “orlovi” su se u potpunosti vratili u borbu za najviši plasman.

Nikola Jovović je pored toga što je istakao da je format Lige nacija izuzetno naporan, nakon pobede protiv Rusije, dodao.

- Protiv svih u Ligi nacija mora da se zaradi pobeda. Svaki dan je priča za sebe, a svaka utakmica nova istorija i neka tragedija zato što nikada ne znaš šta će da se desi. Dešava se i tragikomič­no da se igra, ali to je i normalno na ovakvom takmičenju. Neki vrhunski nivo je teško održati tokom svih pet vikenda.

Iako im je samopouzda­nje posle mečeva u Kraljevu palo, posle sjajnih partija tokom prva dva dana u Areni “Armejec” u Sofiji, raspoložen­je kod Srba je sada

SRPSKI ODBOJKAŠI SU U OBA DERBIJA SLAVILI SA 3:2, BEZ POMOĆI ATANASIJEV­IĆA I PODRAŠČANI­NA

dosta bolje.

- Mislim da smo početak ove Lige odigrali malo bojažljivo. Delovali smo kao da pre toga uopšte nismo igrali zajedno. Ali sve se promenilo. Skupili smo se svi zajedno, stručni štab i igrači. Ne treba uopšte da razmišljam­o dosta unapred, već da idemo utakmicu po utakmicu, zato što je svaka bitna. Mislim da je i bolje da vlada pobednički pritisak istakao je Jovović.

Da pobede izuzetno utiču na samopouzda­nje ekipe potvrdio je i kapiten Grbićeve čete, Marko Ivović.

- U dve utakmice, protiv Bugarske i Rusije, uspeli smo da se vratimo i dobijemo u taj-brejku. Najvažniji su trijumfi jer utiču na naše samopouzda­nje i pomažu nam da se vratimo posle padova i ostvarimo uspeh. Svakom meču moramo da pristupimo samouveren­o, koncentris­ano i da pokušamo da ostvarimo sve ono što je do nas. Jedino na taj način ćemo doći do željenog cilja - poručio je Marko Ivović.

 ??  ?? ruska odbrana nije imala rešenje za dražena luburiĆa
ruska odbrana nije imala rešenje za dražena luburiĆa
 ??  ?? selektor nikola grbiĆ može da bude zadovoljan sa dve velike pobede
selektor nikola grbiĆ može da bude zadovoljan sa dve velike pobede

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia