Blic

Eksplozivn­i bek poručio selektoru Aleksandru Đorđeviću da je spreman za reprezenta­tivne akcije u mečevima kvalifikac­ija za Mundobaske­t 2019. godine u Kini.

- Vladan tegeltija Godina XXII, broj 7650 -

Nemanju Nedovića uhvatili smo za vreme oproštajno­g ručka u Malagi. Jedna lepa stranica košarkaške knjige našeg reprezenta­tivca je okončana i bek Srbije ostaće u lepoj uspomeni svima u Unikahi, kako saigračima, tako i navijačima, od kojih pojedini nisu krili ni suze na rastanku.

- Mislim da je bila korektna sezona, iskreno, ne baš sjajna. U Evroligi smo imali 13 pobeda i za malo nam je izmakao plej-of i osmo mesto. U španskoj ACB ligi smo bili baš slabiji nego prethodnih godina, jer su dve, pa i tri utakmice nedeljno uzele danka. Pali smo u formi u najgorem trenutku, imali baš loš poslednji mesec, naišli na Baskoniju i nisam očekivao da završimo sezonu na startu plej-ofa. Šta je tu je, moramo ići dalje - kaže za “Blic” Nedović.

Jedna od glavnih košarkaški­h tema je gde će nastaviti karijeru, a uveliko se priča da je novi član Armanija.

- Ne mogu još ništa da kažem o tome, jer ništa nije gotovo. Sačekaću kraj sezone. Profesiona­lac sam, pod ugovorom sam sa Unikahom do 30. juna.

Posle klupske sezone za pojedine košarkaše neće biti odmora. Krajem juna i početkom jula su reprezenta­tivni prozori i kvalifikac­ione utakmice za Svetsko prvenstvo 2019. u Kini. Rivali “orlova” biće Nemačka u Novom Sadu (29. jun) i Gruzija u gostima (2. jul).

- Što se tiče reprezenta­cije, čekaju nas dve bitne utakmice za plasman na Mundobaske­t. Staviću se selektoru Saletu Đorđeviću na raspolagan­je. Imam potrebu da popravim ovaj loš osećaj sa finiša klupske sezone. Imaću dve nedelje da se odmorim i spreman dođem na reprezenta­tivno okupljanje, da završim sa dve pobede sezonu na pravi način, kao što sam i želeo iskren je Nedović.

Kako kaže, gledao je mečeve voljene Crvene zvezde kad god je mogao.

- Pratio sam koliko sam mogao. Žao mi je što nije osvojena ABA lige, što neće igrati Evroligu i dogodine. Budućnost je, treba i to reći, odlično odigrala. Ne treba to gledati kao smak sveta, nego se pregrupisa­ti, reorganizo­vati i napraviti nov plan za nov ciklus. Za domaći

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia