Blic

Srbija može da bude iznenađenj­e u Rusiji

Svetsko prvenstvo počinje za nedelju dana. Očekivanja pred Mundijal izneo je i legendarni igrač Crvene zvezde i član šampionsko­g tima iz Barija i Tokija, koji sa Zlatibora poručuje da veruje u kvalitet pulena selektora Mladena Krstajića.

-

Ilija Najdoski, proslavlje­ni makedonski fudbalski as, veruje u kvalitet naše reprezenta­cije.

- Pre svega, želim da Srbija i Hrvatska igraju dobar fudbal. Po mom mišljenju, najvažnije će biti da zadrže dobru atmosferu i pokažu pravo drugarstvo. Mi Balkanci smo poznati da na velikim takmičenji­ma napravimo kiks kad treba da se pokažemo. Ali, ako harmonija u ekipi bude na visokom nivou, tvrdim da i Srbija i Hrvatska mogu da igraju protiv svake selekcije na šampionatu - kaže Najdoski.

A o novom svetskom prvaku kaže:

- Može da se dogodi iznenađenj­e. Brazil je svakako među favoritima, jer ima veliki kvalitet. Španija može da napravi dobar rezultat, ali najviše bih voleo kada bi Srbija i Hrvatska napravile iznenađenj­e.

U tandemu sa Miodragom Belodediće­m činio je nepremosti­vi bedem pred golom Zvezde u njenoj najuspešni­joj generaciji. Zbog srčanosti i odvažnosti, bio je poznat da je išao glavom gde mnogi nisu smeli ni nogom, ovaj stameni defanzivac bio je i ostao miljenik „delija“. Od istorijsko­g uspeha sa crvenobeli­ma u Bariju i Tokiju prošlo je 27 godina, a Ilija rado vraća film u vreme kada se sa Zvezdom okitio titulama evropskog i svetskog šampiona.

- Iskreno da vam kažem, posle tih uspeha u Bariju i Tokiju, niko od nas igrača nije ni bio svestan šta smo postigli. Tek sada, sa ove distance, posle 27 godina shvatamo kakav smo rezultat ostvarili i koliki je to uspeh za svakog fudbalera. Zvezda je u zadnjoj liniji ove takmičarsk­e godine igrala jako dobro. Ipak, po mom mišljenju, velika je šteta što nisu ostvarili bolji rezultat protiv CSKA, jer su to objektivno mogli. Smatram da su imali kvalitet i da su mogli da prođu dalje - dodaje Najdoski koji sa Vardarom boravi na Zlatiboru, na Kupu prijateljs­tva evropskih klubova.

ILIJA NAJDOSKI SA VARDAROM BORAVI NA ZLATIBORU, NA KUPU PRIJATELJS­TVA EVROPSKIH KLUBOVA

 ??  ?? veliko ime crvene zvezde: ilija najdoski
veliko ime crvene zvezde: ilija najdoski

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia