Blic

Novak tek sad

Mislio sam da mogu korak dalje, ali to se nije dogodilo. U životu nije sve lagano - kaže Nole, koji nije siguran da će igrati na Vimbldonu.

- Aleksandar pijevac

Taman kada smo pomislili da se teniski kralj vratio, Novak Đoković je sve iznenadio porazom u meču sa Markom Čekinatom. Polufinale Rolan Garosa je tako ostalo samo san za šampiona iz 2016, koji je pokazao da ga očekuje još dosta nezavršeno­g posla. Nema sumnje da je 25-godišnji Italijan odigrao meč karijere, ali to je bio duel koji bi stari Novak pobedio i sa zatvorenim očima. A zašto nije?

Ipak, Novakov boravak u Parizu ima i svojih pozitivnih strana. Đoković je uspeo da veže četiri pobede, na drugom turniru zaredom, što je do pre nekoliko meseci izgledala kao nemoguća misija. Na Rolan Garos je stigao sa skorom 10-7 u 2018. godini i nije bio u grupi favorita za trofej. Takođe, protiv Španca Aguta u trećem kolu na terenu je ostao gotovo četiri sata, što je znak da se i fizički oporavio.

- Ovo je teška situacija, ali u životu nije sve lagano. Pokušao sam nešto da napravim u prethodim mesecima i mislim da sam imao šansu da odem korak dalje. Međutim, to se nije dogodilo - kratak je bio Đoković.

Utisak je da je Novaku u Parizu najviše nedostajao bekhend, njegov pobednički udarac sa kojim je direktno osvajao poene i rivale dovodio do ludila. Bekhend, nažalost, nije funkcionis­ao u Parizu. Ne samo da Novaku nije donosio poene, već je često loptica završavala daleko van terena. Čekinato je svesno rizikovao sa Novakovim bekhendom i kocka se isplatila.

Takođe, Đoković nikada nije bio poznat kao atomski server, ali je imao solidan početni udarac koji nije dozvoljava­o protivnici­ma da lako stignu do Ženska odbojkaška reprezenta­cija Srbije izgubila je od Italije sa 3:2 (19:25, 25:21, 25:21, 18:25, 15:13) u okviru četvrtog vikenda Lige nacija u Holandiji. Ne znam, ne znam, videćemo. Sada ne želim da razmišljam o tenisu ovako je na nekoliko pitanja posle poraza odgovorio Đoković

brejka. Ipak, podatak koji brine je da je Novak u oba taj-brejka protiv Čekinata izgubio devet od ukupno 17 poena na svoj servis.

Izbor udaraca je još jedno polje na kojem je Novak bio majstor nad majstorima. Retko se dešavalo da Đoković izabere pogrešan udarac, ali protiv Italijana nije bio na visini zadatka. Često je, neuspešno, koristio drop-šot udarce i praktično Najefikasn­ije su bile Paola Eguči sa 28 i naša Tijana Bošković sa 26 poena.

Ovo je drugi poraz naše selekcije, pa se nalaze na trećem mestu na tabeli, sa

je bez borbe poklanjao poene protivniku. Recimo, kada je Čekinato servirao da ostane u drugom setu, Novak je pri 0:30 poslao forhend u mrežu, iako je Italijan ostao daleko van terena. Đoković je želeo da efektno završi poen i pogrešio je, umesto da kao Rafa Nadal top spinom plasira lopticu. Da je stigao do tri set lopte u drugom setu, verovatno bi izjednačio na 1:1 i meč bi imao drugačiji tok. učinkom 8-2.

Selekcija Srbije igrala je sinoć sa Dominikans­kom republikom u drugom kolu četvrtog vikenda Lige nacija, a danas sa Holandijom.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia