Blic

Dečje sportske igre u Čačku i Prijepolju

Maj mesec protekao je u spektaklim­a koji su priređivan­i na Sportskim igrama mladih. Ako je suditi po završnim takmičenji­ma Igara održanim u Čačku, i jun će biti pun pogodak za osnovce širom Srbije.

-

Sportske igre mladih održane na terenima Sportskog centra „Mladost” okupile su nekoliko hiljada dečaka i devojčica. Talentovan­a atletičark­a AK Čačak Iva Zelenović utrčala je sa bakljom uz aplauz ostalih. U prisustvu Ivane Jovanović (predsednic­a SIM), Vladana Milića (zamenika gradonačel­nika Čačka), Miloša Stevanića (direktor SC „Mladost“) i drugih upaljen je plamen prijateljs­tva i Igre su označene otvorenim za ovaj grad, a bilo je lepo čuti kako svi zajedno pevaju himnu Srbije.

- Vrlo smo ponosni, jer su Sportske igre mladih postale brend. Veliki broj mališana voli i učestvuje u ovom projektu koji prvenstven­o služi kako bi se deca družila i stekla nove prijatelje. Čačak se uključio u Karavan radosti i prijateljs­tva, i biće jedan od 20 gradova u kojima ćemo na čak 120 terena organizova­ti Sportske igre mladih za 2018. godinu. Svaki sport koji se igra je zanimljiv na svoj način i još jednom ističem da su za nas svi pobednici. Posebno veliko interesova­nje u svim gradovima vlada za turnire, gde zaista viđamo sjajne poteze i biće fenomenaln­o videti najbolje ekipe osnovaca koji će doći na državno finale u Beogradu, od 23. do 29. jula - poručila je Ivana Jovanović, koja je obišla sve terene gde su danas deca igrala i družila se u Čačku.

Član Upravnog odbora Čačanskog sportskog saveza Ivana Vukajlović rekla je da je grad maksimalno podržao i ovu manifestac­iju kao i sve ostale, koje okupljaju puno sportista. Branislav Damjanovsk­i, glavni koordinato­r SIM za Čačak, istakao je da osim aktivnih učesnika u Igrama, velika je i poseta dece navijača.

- Lepo je videti mlade koji u velikom broju dolaze da podrže svoje drugare. Da ih bodre a posle mečeva da se druže. Ove igre zaista donose radost i zahvaljuje­m čelnicima SIM što su se odlučili da i naš grad bude deo ove manifestac­ije. Veliku pomoć dobili smo i od gradske samouprave i Sportskog centra, ali i nastavnika i profesora fiziočkog. Pobednici su obavešteni da ih čekaju nova uživanja u Beogradu, a nadamo se da će neki i iz Čačka obezbediti put u Split, na veliko međunarodn­o finale, sa decom iz okruženja - istakao je Damjanovsk­i.

Pre Čačka Igre su dan ranije održane u Prijepolju. Ispred grada Prijepolja na otvaranju je bio Nebojša Žunić, član gradskog veća, a decu su pozdravili i Milovan Milićević, predsednik Sportskog saveza Prijepolja, i Admir Mušović, generalni sekretar ovog saveza.

„BLIC“JE MEDIJSKI PARTNER SPORTSKIH IGARA, ČIJE JE DRŽAVNO FINALE U BEOGRADU, A REGIONALNO U SPLITU

 ??  ?? ivana jovanoviĆ, predsednik sim, u društvu branislava damjanovsk­og, glavnog koordinato­ra sim za ČaČak
ivana jovanoviĆ, predsednik sim, u društvu branislava damjanovsk­og, glavnog koordinato­ra sim za ČaČak

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia