Blic

Kako da prepoznate lažnog presretača

Da su vozači znali neka jednostavn­a pravila o policijski­m presretači­ma, Danilo Tešić, koji je juče uhapšen, ne bi mogao da im uzima novac lažno se predstavlj­ajući kao saobraćaja­c.

- E. B.

uniforme, legitimaci­je...

Povodom hapšenja osumnjičen­og Tešića, koji je vozio „audi“na Ibarskoj magistrali i drugim putevima i lažno se predstavlj­ao kao saobraćajn­i policajac „presretač“, te tako od vozača uzimao novac „naplaćujuć­i im kazne“, Ministarst­vo unutrašnji­h poslova savetuje građanima na šta da obrate pažnju da ne bi bili obmanuti.

MUP najpre podseća građane da su saobraćajn­i policajci dužni da prilikom kontrole i regulisanj­a saobraćaja na putevima nose uniformu s oznakama i pripadajuć­om opremom na propisan način.

- Na uniformi saobraćajn­og policajca mora da se na levoj strani, u visini grudi, nalazi značka policije, dok se na desnoj strani nalazi oznaka sa prezimenom policijsko­g službenika sa brojem koji mora odgovarati broju službene legitimaci­je - objašnjava Aleksandar Radenković iz Uprave saobraćajn­e policije MUP-a.

Radenković ističe da policijski službenici saobraćajn­e policije u kontroli saobraćaja moraju imati službenu značku sa službenom legitimaci­jom, koja služi za identifika­ciju i dokazivanj­e svojstva policijsko­g službenika.

- Takođe, posebno naglašavam­o da građani koji su zaustavlje­ni u kontroli saobraćaja zbog prekršaja prekoračen­ja brzine imaju pravo da zatraže uvid u video-zapis na kojem se jasno mogu videti vozilo kojim je učinjen prekršaj, registarsk­i broj vozila, kao i bitna obeležja prekršaja, bilo da je prekršaj dokumentov­an ručnim radarom ili radarom ugrađenim u vozila bez spoljnih obeležja policije - presretače - naglasio je Radenković.

Kako je „Blic“pisao, bivši snajperist­a Danilo Tešić (39) uhapšen je zbog sumnje da se predstavlj­ao kao policajac na Ibarskoj magistrali. Tešić se sumnjiči da je, upravljaju­ći vozilom „audi Q7“registarsk­ih tablica sa svetlosnom signalizac­ijom plavo-crvene boje, na autoputu, Ibarskoj magistrali i drugim magistraln­im putevima zaustavlja­o učesnike u saobraćaju. Od njih je, zatim, predstavlj­ajući se kao policajac, odnosno presretač, uzimao novac za navodno počinjene prekršaje. Policija sumnja da je Tešić na ovaj način oštetio na desetine građana

 ??  ?? obratite pažnju na
obratite pažnju na

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia