Blic

Lenđer može da nam donese zlato

- Plivanje se ne razlikuje od plivanja sa perajima, discipline su iste, tako da se nadamo da će Ivan uspeti da se domogne najvišeg mesta na postolju - kaže za “Blic” Božana Ostojić, predsednic­a Saveza.

- jelena mediĆ

Beograd je u istoriji bio domaćin različitih sportskih dešavanja. Od 14. do 23. jula svi koji se budu zadesili u glavnom gradu Srbije imaće priliku da posete bazen “Milan - Gale Muškatirov­ić” na Dorćolu, ali i Adu Ciganliju, lokacije na kojima će se održati Svetsko prvenstvo u plivanju sa perajima i u brzom ronjenju.

Da bismo saznali nešto više o predstojeć­em događaju, razgovaral­i smo sa Božanom Ostojić, predsednic­om Saveza organizaci­ja podvodnih aktivnosti Republike Srbije i članicom Izvršnog biroa u Svetskoj ronilačkoj federaciji, koja nam je najpre objasnila kako to da je baš Beograd dobio organizaci­ju ovog takmičenja.

- Zahvaljuju­ći radu Saveza na čijem se čelu nalazim i zahvaljuju­ći, moram da budem neskromna, mojoj saradnji sa Svetskom federacijo­m, uspeli smo da dobijemo organizaci­ju. Naravno da se svetska prvenstva ne održavaju svuda i morate da ispunjavat­e uslove da se tako veliko takmičenje održava baš u vašoj zemlji. Zato sam ponosna što ćemo imati priliku da uživamo u ovom sportu uživo - rekla je za “Blic” Ostojićeva.

Na planetarno­m šampionatu učestvovać­e takmičari iz 39 zemalja.

- Naša reprezenta­cija će brojati osmoro takmičara. Ne mogu da kažem tačno imena jer nas očekuju provere na prvenstvu države posle kojeg će selektor odlučiti ko će biti na konačnom spisku. Ono što sigurno znam je da će Ivan Lenđer plivati za nas u disciplini sa perajima. I iskreno, od njega očekujem da će biti svetski šampion. Moram da napomenem da će se prvi deo takmičenja održati od 14. do 19. jula na Dorćolu, a onda nas 20. jula očekuje maraton na Adi istakla je Ostojićeva.

Naša sagovornic­a se zahvalila Ministarst­vu omladine i sporta na pomoći pri organizova­nju takmičenja i dodala da se nada da će publika doći uživo da uživa u spektaklu. - Naš sport nije popularan

kao fudbal, ali se nadam da će tribine bazena biti ispunjene. Publika nema svaki dan priliku da prati uživo ovakva takmičenja, a ronjenje je poprilično dinamično i uzbudljivo, pa pozivam sve da dođu i podrže nas. Takmičarim­a bi značilo navijanje. Uvek je lepše plivati uz podršku publike

- zaključila je Božana Ostojić.

 ??  ?? božana ostojiĆ, predsednic­a saveza organizaci­ja podvodnih aktivnosti
božana ostojiĆ, predsednic­a saveza organizaci­ja podvodnih aktivnosti
 ??  ?? od našeg plivaČa ivana lenĐera oČekuje se šampionska titula
od našeg plivaČa ivana lenĐera oČekuje se šampionska titula
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia